Головна Культура Львівська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на презентацію книги Героя Степана Чубенка...

Львівська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на презентацію книги Героя Степана Чубенка «Я зрозумів сенс життя»

68
0

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Романа Іваничука» запрошує у середу, 9 серпня, на презентацію книги Героя Степана Чубенка,  розстріляного бойовиками так званої «ДНР» у 2014 році.

«Степан неодноразово був призером і лауреатом конкурсів читців, сам писав вірші. Його збірка «Я зрозумів сенс життя» посіла 1 місце в обласному конкурсі «Створи шедевр».

Степан у жовтні 2013 року брав участь у марші УПА в місті Київ, був організатором і учасником проукраїнських мітингів у Краматорську, разом із друзями допомагав військовим, які прибули до Краматорська з початком військової агресії рф, організовував акції з протидії проведенню незаконного референдуму.

Наприкінці липня 2014 року повертався до Краматорська і був затриманий незаконними збройними формуваннями так званої «ДНР». За жовто-синю стрічку та шарф футбольного клубу «Карпати», за проукраїнську позицію був підданий знущанням і тортурам, відправлений до Горбачево-Михайлівки під Донецьком.

Посмертно Степана Чубенка нагороджено державними й недержавними відзнаками: орденом «За мужність» ІІІ ступеня, орденом «Народний Герой України», медаллю «За жертовність і любов до України», пам’ятним нагрудним знаком «Кров за Україну»», – розповіли в бібліотеці.

Початок: 18:00 год..

Адреса бібліотеки: Львів, пл. Ринок, 9.