Головна Культура Майже пів сотні учнів Львівщини повернулися з поїздки до Сербії, яку організувала...

Майже пів сотні учнів Львівщини повернулися з поїздки до Сербії, яку організувала Нацрада української меншини

150
0

У поїздці побували 44 учні закладів загальної середньої освіти Львова, Дрогобицького ліцею та Сокальської дитячо-спортивної школи.

Серед учасників поїздки також і молодша генерація учнів Львівської Малої академії наук, які активно проявили себе у громадському житті, конкурсах, олімпіадах та роботі різних гуртків.

Літній табір в м. Баня Ковиляча організували та профінансували Національна Рада української меншини в Сербії та уряд Сербії. Метою поїздки було оздоровити дітей, відволікти від тривог, які щодня їх турбують, та налаштувати на новий навчальний рік.

Упродовж 12 днів учні знайомилися з історією Сербії, зустрічалися з українською діаспорою, відвідали село Тиршч, де народився реформатор сербського алфавіту Вук Караджич, оглянули мури Петроварадинської фортеці в м. Новий Сад, побували на місці археологічних розкопок античного міста Сірмій, в якому народилися 6 римських імператорів, в м. Сремска Митровіца.

Посол України у Сербіці Володимир Толкач двічі зустрічався з українськими школярами. Також учасники табору отримали подарунки від Міністерства молоді і спорту Сербії.