Головна Культура Митці та письменники представили Львівщину на Покровській книжковій толоці в Чернігові

Митці та письменники представили Львівщину на Покровській книжковій толоці в Чернігові

274
0

Львівські автори, письменники, мистецькі діячі, представники видавничих організацій взяли участь у третій Покровській книжковій толоці, що відбулась 14 жовтня у м.Чернігів.

Про це повідомили у ЛОДА.

Основною метою проведення виставки є популяризація українського друкованого слова, розвиток вітчизняної видавничої галузі, зміцнення позицій книги в культурному поступі України. Покровська книжкова толока об’єднала на свої заходах представників видавництв із Києва, Львова, Вінниці, Чернігова. Зокрема Львівщину представляли видавництва «Апріорі», «Астролябія», «Терра інкогніта», «Урбіно», «Піраміда».

«Книжкові виставки і ярмарки є свідченням не лише книжкової культури, показником кількісного та якісного виміру поліграфічної продукції, але і є віддзеркаленням стану і тенденцій у духовному житті країни. Вагоме значення має свідома державницька позиція у напрямі підтримки таких заходів, спрямованих на подальший розвиток інтелектуального потенціалу держави, промоцію й утвердження українського друкованого слова. Попри складну епідеміологічну ситуацію, ми й надалі будемо підтримувати і сприяти в організації книжкових виставок, презентацій книжкових новинок та проведення тематичних онлайн заходів», – зазначив заступник директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Юрій Горун.

Участь місцевих митців і письменників відбулась за підтримки департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації