Головна Культура На Львівщині 48 номінантів претендує на здобуття обласної премії в галузі культури,...

На Львівщині 48 номінантів претендує на здобуття обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури

102
0

Сьогодні, 28 жовтня, відбулося перше засідання конкурсної комісії щодо розгляду творів на здобуття обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури. Відтак, експерти прийняли рішення допустити до другого етапу розгляду 36 конкурсантів.

Обласна премія в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури є найбільш престижною творчою відзнакою у Львівській області. У шістнадцяти номінаціях відзначаються автори кращих творів, які утверджують ідеали гуманізму, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність та які стали визначною подією в культурному й літературно-мистецькому житті регіону.

Цьогоріч загальний обласний фонд премії становить 700 тис. гривень. Їх розприділять під час наступного засідання конкурсної комісії. Кожен лауреат отримає грошову частину премії, передбачену обласним бюджетом. У разі ж відзначення премією колективу авторів, всім лауреатам буде видано дипломи, а грошова частина премії ділиться між ними порівну.

Обласна премія присуджується авторові чи виконавцеві один раз за життя.