Головна Культура На Жовківщині відбулась циркова вистава «Новорічні мрії»

На Жовківщині відбулась циркова вистава «Новорічні мрії»

392
0

Новорічно-різдвяні свята – завжди очікувані й колоритні, сповнені таємничості й загадковості. Щороку ми зустрічаємо їх у передчутті особливостей, сподіваємось на якусь, бодай дрібну, але оригінальну подію, яка  трепетно запам’ятається, здивує своєю родзинкою. Особливо з нетерпінням цих зимових свят чекає малеча та вірить у магічну силу казкової ейфорії. Проте не кожна дитина має змогу поринути в атмосферу новорічно-різдвяного дійства. Через різні обставини життя батьки чи рідні не завжди можуть забезпечити райдужне солодко-казкове дитинство.

Із початком нового року добрі справи продовжив депутат Львівської обласної ради Андрій Дума. Нагадаємо, що напередодні свята Миколая, у рамках зорганізованої з його ініціативи акції «Подаруй дитині свято», роздано солодкі частунки для вихованців дитсадків та учнів початкових класів шкіл виборчого округу. 

А 2 і 3 січня новорічні дива від обласного депутата продовжились. У ці дні 250 діточок Жовківського району переглянули циркову виставу «Новорічні мрії». Це діти з  малозабезпечених і багатодітних сімей, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Вони особливо потребують уваги та турботи дорослих. Для більшості з них – це чи не єдина нагода відвідати львівський цирк і поринути у новорічну виставу. Комфортабельними автобусами діти з Дублян, Куликова, сіл Мервичів, Зашкова і Зарудців, Малих Підлісок, Малехова, Великих Грибовичів, Великого Дорошева, Гряди та Волі Гомулецької відвідали обласний центр.

Незважаючи на тріскучий морозець, юні були веселими і задоволеними. Під час циркової вистави їх захопили виступи жартівливих клоунів, спритних жонглерів й артистичних акробатів. Особливого позитиву почерпнули діти і від тваринок. Можливо, більшість з них вперше побачила верблюдів, дикобразів та бурого ведмедя. Увагу дітей заполонили кумедні мавпочки й красиві песики.

Новорічні мрії здійснюються! Циркова вистава – найкращий подарунок для школярів. Їхні радісні й щасливі обличчя – підтвердження почерпнутого позитиву, подарованого депутатом А. Думою. Це радує і спонукає до подальших добрих справ. Сподіваємось, що і надалі ці діточки відчуватимуть увагу і турботу дорослих.

Уляна Лащівська.