Головна Культура Понад 30 дітей із Львівщини стали учасниками християнського табору «Свята Софія»

Понад 30 дітей із Львівщини стали учасниками християнського табору «Свята Софія»

216
0

Громадська організація «Золочів. нет» реалізувала проєкт, спрямований на відпочинок та оздоровлення дітей та молоді із Львівщини. Учасники мали активну програму в християнських таборах.

Зокрема, упродовж чотирьох днів, 26-29 серпня, працював «Дитячий християнський табір «Свята Софія» при Монастирі Положення Ризи Пресвятої Богородиці. Монастир знаходиться на Золочівщині у с. Ушня. Тут відпочивали та навчались понад десяток дітей шкільного віку.

Також у жовтні, 29 – 31, в с. Колочава Міжгірського району Закарпатської області відбувся другий етап табору учасників дитячого християнського гурту «Свята Софія».

Організатори розповіли, що перебування в таборі складалось із спільного відпочинку та навчання.

«Важливою складовою таборування була духовна частина. Це Божественні Літургії в місцевому храмі. Також з дітьми проводили духовні бесіди та спілкування»,-  зазначили вони.

Під час другого етапу таборування для дітей провели екскурсії у с. Колочава, де вони відвідали музей просто неба «Старе село», «Колочавську вузькоколійку», церкву Святого Духа. Серед локацій програми – птахопарк «Потята Швегана», озеро Синевир, Реабілітаційний Центр Бурого Ведмедя – НПП «Синевир», зоопарк «Долина вовків».

Зазначимо, що проєкт реалізований ГО «Золочів. нет» став  переможцем конкурсу проєктів розроблених інститутами громадянського суспільства. Для їх реалізації надається фінансова підтримка з Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2018-2020 роки у 2020 році.

«На нашу думку дуже важливо підтримувати соціально значущі громадські ініціативи. Якщо говорити про саме цей проект, не менше важливою є і духовна складова. Цей захід один з багатьох, які цьогоріч інститути громадянського суспільства реалізують за фінансової підтримки Львівської облдержадміністрації. Це проєкти у напрямку культурно-просвітницької діяльності, соціально-економічного розвитку»,- розповів директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Андрій Ковальський.