Головна Культура «Лінію оборони тримають живі»: у Дрогобичі презентували концерт за участі музикантів зі...

«Лінію оборони тримають живі»: у Дрогобичі презентували концерт за участі музикантів зі східних та західних областей

265
0

Цими днями  на великій дрогобицькій театральній сцені відбувся благодійний концерт «Лінію оборони тримають живі».

Це – спільний мистецький проєкт за участю колективів Львівського академічного музично-драматичного театру ім. Ю.Дрогобича, заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні і танцю «Верховина», муніципального чоловічого камерного хору «Боян Дрогобицький», а також окремих артистів Харківського національного театру опери та балету ім. М.Лисенка, Луганського обласного академічного муздрамтеатру (м.Сєвєродонецьк) та Донецького академічного обласного театру (м.Маріуполь), яких радо прихистили колеги у Дрогобичі.

Кошти, зібрані під час заходу, використають на придбання продуктів для приготування страв, які дрогобицькі театрали регулярно скеровують для українських воїнів.

«Двогодинне мистецьке дійство на дві дії минуло на одному подиху. На високому виконавському рівні прозвучали патріотичні пісні, поезія, проза. А чотири твори спільно з артистами натхненно співала практично уся зала: «Червона калина», «Батько наш Бандера», Державний Гімн України та Духовний Гімн «Боже, великий, єдиний…». Тож не дивно, що аплодисменти довго не стихали? навіть після закриття театральної завіси», – кажуть організатори.