Головна Культура Сімейник ансамбль “Кожушки” з Жовкви став лауреатом премії Всеукраїнського фестивалю співаної поезії...

Сімейник ансамбль “Кожушки” з Жовкви став лауреатом премії Всеукраїнського фестивалю співаної поезії “Оберіг”

451
0

“Оберіг-2019” — переможний для Кожушків

Уже третій рік поспіль у Луцьку відбувається Всеукраїнський фестиваль співаної поезії та авторської пісні “Оберіг”.  Він має на меті віднайти та підтримати талановитих виконавців, що творять у цьому жанрі. Девіз фестивалю незмінний: «Без цензури, без халтури». Організатори фестивалю — Волинська обласна рада, Луцька міська рада, Волинський обласний науково-методичний центр культури, за підтримки управлінь культури Волинської ОДА та Луцької міської ради.

Цьогоріч на “Оберіг-2019” приїхало 60 учасників із різних міст України. Географія надзвичайно широка — Львів, Київ, Одеса, Черкаси, Івано-Франківськ, Сімферополь тощо. Журі очолили відомі письменники, громадські діячі — брати Дмитро та Віталій Капранови. Також до його складу увійшли Едуард Драч, Сергій Лазо, Володимир Смотритель, Юрій По-ліщук, Ігор Баранюк.

Уперше на фестиваль вирушив колектив Жовківського РНД — народний сімейний ансамбль “Кожушки” (керівник — Богдан Кожушко), який отримав високу оцінку високоповажного журі та став лауреатом І премії! “Кожушки” виконали дві авторські пісні на слова та музику Богдана Кожушка — “Дивний легіт” і “Прийшла пора”.

Усі переможці фестивалю “Оберіг-2019” взяли участь у гала-концерті, на якому з привітальним словом виступили депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик та заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

Концертну програму представили дует «Кулі» (Стрий, Львівщина), Валерій Маренич (Луцьк), Володимир Смотритель (Хмельницький), гурт «Очеретяний кіт» (Вінниця), Віктор Погуляй (Прилуки), Микола Більшевич (Ковель), Едуард Драч (Кривий Ріг), Богдан Дощ (Івано-Франківськ), Сергій Лазо (Житомир), Тарас Силенко (Київ), гурт «Мері» та Віктор Винник (м. Трускавець), Юрій Поліщук (Луцьк).

А гран-прі фестивалю “Оберіг-2019” та грошовий приз у 10 тисяч гривень отримала кримчанка Юлія Качула, яка присвятила свою перемогу борцям за український Крим!

 

Лариса КОЖУШКО,

 учасниця народного сімейного ансамблю “Кожушки”