Головна Культура Солістки Львівської національної філармонії презентували в Німеччині рідкісні українські солоспіви

Солістки Львівської національної філармонії презентували в Німеччині рідкісні українські солоспіви

34
0

Провідні солістки Львівської національної філармонії Віоліна Петриченко (фортепіано) та Лілія Нікітчук (мецо-сопрано) виступили з концертами української музики у кількох німецьких містах.

2, 3 та 4 вересня рідкісні композиції української камерно-вокальної лірики прозвучали у Весселінгу, Кельні та Целле.

Німецьким слухачам презентували програму зі солоспівами композиторів-романтиків: Кирила Стеценка, Григорія Алчевського, класиків ХХ століття Юлія Мейтуса, Костянтина Данькевича та Василя Барвінськогою та сучасні твори Валентина Сильвестрова.

Уже незабаром, 8 вересня, виконавиці зі Львова презентують німецькій авдиторії унікальну українську програму. В Німеччині солістка Львівської філармонії Віоліна Петриченко започаткувала благодійний фестиваль “Звуки України”. Захід стартує у вересні й триватиме три місяці.

Віоліна Петриченко працює над популяризацію української класичної музики й культури. Музичну освіту отримала у Запоріжжі. Продовжила навчання в Києві, Ваймарі, Кельні та Ессені. Віоліна Петриченко живе і працює у Кьольні. Три диски власних творів музикантка присвятила українській фортепіанній музиці ХХ сторіччя. Ці твори дебютували в Європі і отримали високу оцінку критиків.

Лілія Нікітчук — відома оперна і камерна співачка з Луцька, солістка Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика та Львівської національної опери. Співочу майстерність вдосконалювала в Італії. Брала участь в Оперній академії Россіні у 2016 р. З 2011 року взяла участь у багатьох проєктах Львівського національного філармонійного оркестру, виконавши Дев’яту симфонію Бетховена, “Месію” Генделя, Реквієм В. Моцарта, Кантату Баха, Ораторію Шумана, “Stabat Mater” і “Salve Regina” Перголезі, “Місячний П’єро” Шенберга, “Te Deum” Кіляра, вокальні цикли Малера, Сильвестрова, Бетховена та ін.