Головна Культура У Львівському музеї історії релігії проведуть благодійну акцію на підтримку сил оборони...

У Львівському музеї історії релігії проведуть благодійну акцію на підтримку сил оборони України «Помста за зруйновані музеї»

9
0

У четвер, 18 квітня, у Міжнародний день пам’яток та історичних місць, у комунальному закладі Львівської обласної ради Львівський музей історії релігії влаштують благодійний аукціон, під час якого збиратимуть гроші для закупівлі FPV-дронів для бойового підрозділу 710 бригади охорони Держспецтрансслужби.

Акція «Помста за зруйновані музеї» передбачає інформування про вплив росії на культурну й історичну спадщину України, про руйнування і знищення музеїв по усій території нашої держави.

Як розповіла ініціаторка й ідейний натхненник заходу Оксана Гірняк, понад двадцять художників відгукнулися на ініціативу й надали свої твори для благодійної акції.

«Таким чином за допомогою свого ремесла вони долучилися до боротьби. А своєрідною зброєю стали їхні роботи, кошти від продажу яких спрямують на допомогу армії.

На благодійному аукціоні – твори найрізноманітніших стилів та напрямків відомих українських художників. Є живопис, графіка, батик, пастель, художній текстиль (гобелен, крайка), малюнок на склі. Поціновувачів хендмейду чекають витинанки, ляльки-мотанки, дерев’яна яворівська іграшка, темарі (вишита нитяна куля), ляльки з пап’є-маше. Виставлять, перетворені на арт-об’єкти розмальовані тубус, кришку з ящика від снарядів… Роботи написані як до початку повномасштабного наступу росії, так і під впливом трагічних подій», – поінформувала Оксана Гірняк.

Оглянути лоти можна за ПОСИЛАННЯМ.

Підтримати збір в онлайн-режимі – ТУТ.

Початок благодійного аукціону: 12:00 год.