Головна Культура У Львові відбудеться круглий стіл «Іван Франко й італійська культура»

У Львові відбудеться круглий стіл «Іван Франко й італійська культура»

10
0

Дім Франка   у п’ятницю, 25 жовтня,  організовує у Будинку вчених у Львові круглий стіл «Іван Франко й італійська культура». Захід відбудеться за сприяння Інституту італійської культури в Україні та Посольства Італії в Києві.

«Що пов’язує Івана Франка, українського письменника й ученого, великого патрона Львівського національного університету та центральної постаті національного музею його імені, з батьківщиною Данте й Петрарки? Яке місце займає Італія на мапі Франкових мандрів, зокрема туристичних, мистецьких та інтелектуальних? Як представлена італійська культура в його літературному, перекладацькому, науковому доробку? Нарешті, які перспективи українсько-італійської співпраці у сфері культури в сучасних умовах? Про це йтиметься під час круглого столу», – кажуть організатори.

Захід проходитиме в рамках Тижня італійської мови у світі, присвяченого темі «Італійська мова і книга: світ між рядками». Цей тиждень щороку організовується по всьому світу завдяки Міністерству закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії під Високим патронатом Президента Республіки.

Співорганізатором круглого столу також є Інститут франкознавства Львівського національного університету імені Івана Франка.

Початок –  о 12:00