Головна Культура У Жовківському центрі творчості організували історичну гру, присвячену проголошенні ЗУНР

У Жовківському центрі творчості організували історичну гру, присвячену проголошенні ЗУНР

360
0

ТИ ІСТОРІЮ ВИВЧАЙ…

В історії боротьби за незалежність і соборність України є сторінки, про які не можна мовчати. Однією з них є збройне повстання 1 листопада 1918 року і, як наслідок, проголошення Західноукраїнської Народної Республіки. Жовківський центр творчості не міг бути осторонь цієї події, бо в історичній пам’яті українського народу ЗУНР займає особливе місце.

Саме тому завідувач методичного відділу Жовківського центру творчості Мар’яна Бранець організувала BATTLE-гру «Листопадовий чин…як це було» (окрема подяка за ідею працівникам центральної дитячої бібліотеки м. Львова). Дві команди гуртків «Краса і здоров’я» (кер. Мар’яна Скебська) і журналістики «Тема» (кер. Наталія Назарко) спершу прослухали розповідь про події 1918 року, після чого перейшли до гри.

Із захопленням і азартом учасники гри впевнено дійшли до фінішу. До речі,  працівники центру творчості теж випробували свої сили у цій грі.

Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, покладені на вівтар незалежності, соборності та державності.