Головна Культура У Жовківському центрі творчості відбулось театралізоване дійство вечорниць на Андрія

У Жовківському центрі творчості відбулось театралізоване дійство вечорниць на Андрія

632
0

Повернули в чарівний світ українських традицій 

Андріївські вечорниці — найцікавіші та найгучніші гуляння з усього циклу осінньо-зимових традиційних свят. Припадають вони на 12 грудня, на вечір перед святом Андрія Первозванного.

Із давніх-давен цього дня українська молодь влаштовувала вечорниці, де лунала українська пісня та жарти. Веселощі, дзвінкі колядки й пісні звучали на Андрія у Жовківському центрі творчості за участі вихованців гуртка народного танцю “Перлинка” (кер. Наталія Конопка) та солістки Наталії Іваник, де відбулось театралізоване дійство вечорниць.

Молоді аматори підготували цікаву виставу. Імпровізована сцена перетворилась у затишну селянську світлицю. Вихованці районного центру творчості майстерно відтворили сцену ворожіння молодиць. Господиня радо вітала у своїй оселі хлопців та дівчат, які запальними піснями, народними танцями дотепними жартами, колядками звеселяли глядачів. Присутні в залі щиро аплодували самодіяльним артистам.

Свято повернуло всіх присутніх у ті часи, коли молодь шукала захоплення в українській пісні та танцях, а обряди були невід’ємною частиною життя кожного українця.

Зоряна Микитюк