Головна Культура Учасники мистецького співтовариства «Стратегічна майстерня» напрацьовують пріоритети для подальшого розвитку Львівського палацу...

Учасники мистецького співтовариства «Стратегічна майстерня» напрацьовують пріоритети для подальшого розвитку Львівського палацу мистецтв

14
0

Тут зібралось понад 30 представників фахових культурних інституцій.

Вчора, 26 березня, у Львівському палаці мистецтв відбулася зустріч під назвою «Стратегічна майстерня».

Мета цієї «Стратегічної майстерні» – розробити чітку дорожню карту, яка дозволить визначити стратегічні напрямки розвитку та досягти нових висот у сфері мистецтва та культури. Важливою частиною цього процесу є врахування думок та ідей усіх учасників мистецького співтовариства.

Тут зібралось понад 30 представників фахових культурних інституцій. Це мистецькі діячі, талановиті художники, представники влади, керівники приватних галерей, журналісти, ректори академій, представники вищих навчальних закладів, керівники музеїв, депутати. Обговорювали ключові питання та визначали пріоритети для подальшого розвитку Львівського палацу мистецтв.

 

«Яким має бути палац мистецтв? Яким його бачать митці, культурні діячі та менеджери? Безперечно, ця унікальна установа має стати центром різних видів мистецтв. Звичайно, що це завдання не одного дня, місяця чи навіть року. Тому сьогоднішня зустріч фахівців різних галузей мистецької спільноти була важливою. Сьогодні кожен зміг поділитись думками і запропонувати нові та цікаві шляхи розвитку установи. Це повинно бути нове наповнення, новий підхід, нова форма роботи та креатив, що ще більше привабить гостей та жителів Львівщини до культури загалом», – зауважила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк.

Окрім того, присутні змогли оглянути діючі виставкові зали, концертний зал та музей Тараса Шевченка. А також ознайомитись з роботою палацу мистецтв, його основними напрямками та галузевою діяльністю.

Важливо, що напрацьовані ідеї та матеріали стануть основою стратегічного документу, який визначатиме напрямки розвитку палацу у подальшому.

«Ми вдячні всім, хто взяв участь у цій сесії, а також всім, хто долучається до розвитку культури та мистецтва у Львові. Разом ми зможемо зробити наш Палац мистецтв ще більш привабливим та впливовим центром культурного життя!», – наголосив в.о. директора Львівського палацу мистецтв Левко Ванькович.