Головна Спорт Борчиня Олександра Хоменець – віцечемпіонка Європи Львівського фахового коледжу спорту

Борчиня Олександра Хоменець – віцечемпіонка Європи Львівського фахового коледжу спорту

53
0

18-річна уродженка Трускавця, вихованка Львівського фахового коледжу спорту Олександра Хоменець сьогодні поступилась у фіналі чемпіонату Європи з вільної боротьби. Дівчина стала віцечемпіонкою. 

Олександра стійко тримала перевагу в другому періоді та лідирувала з рахунком 5:3, однак на останніх секундах її суперниця Андреа Ана зуміла вибороти чотири бали і вирвати перемогу в борчині Львівщини.

На шляху до медалі у чвертьфіналі Олександра впевнено перемогла шведку Бергман на туше в другому періоді. У півфіналі спортсменка одержала вольову перемогу на туше над турчанкою Ґун.

За срібну медаль чемпіонату Європи для Олександри передбачена грошова винагорода у розмірі 25 тисяч гривень у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини, яку реалізовує управління молоді та спорту Львівської ОДА.

Нагадаємо, торік у листопаді дівчина стала бронзовою призеркою чемпіонату світу, а у липні – чемпіонкою Європи серед юніорів. З бронзою спортсменку привітав голова Львівської ОДА Максим Козицький та олімпійський чемпіон Жан Беленюк.

Борчиня Олександра Хоменець – віцечемпіонка Європи Борчиня Олександра Хоменець – віцечемпіонка Європи Борчиня Олександра Хоменець – віцечемпіонка Європи