Головна Спорт Чемпіон світу – це якраз для жовків’янина

Чемпіон світу – це якраз для жовків’янина

249
0

Жовківчанам досить відомий авіамодельний спорт. Адже на наших теренах живуть і тренуються чемпіони найвищих статусів, зокрема і світу. Зважаючи на те, і в Жовкві проводяться змагання з цього виду.

Наші земляки вдало виступають і далеко поза межами району. Так, у серпні у м. Вроцлавек відбувся чемпіонат світу з авіамодельного спорту у класі моделей «Повітряний бій». Про престиж суперництва говорить і той факт, що в ньому взяли участь дружини з  46-ти країн планети, серед якихз Японії, Китаю, США, Бразилії, Австралії, Франції та ін.

Навіть через складні погодні умови (штормовий вітер та періодичний дощ) змагання не втратили видовищності та зацікавленості глядачів. Як і азарту спортсменів. Найяскравіше він проявився у півфіналі між командами України та Росії. Втім українці врешті здобули переконливу звитягу і потрапили до фіналу. У впертій боротьбі там вони здолали данців. Росіяни, програвши австрійцям, залишились без медалей.

Найкращим екіпажем повітряного бою у світі став дует з України у складі жовківянина Андрія Умрихіна та киянина Станіслава Чорного.

Разом із лаврами переможців надсилаємо п. Андрію свої вітання та побажання нових яскравих спортивних подвигів на кшталт тих, що відбулися у Польщі. Так тримати!

Тарас НЕВГАМОВНИЙ.