Головна Спорт Гордість Жовківщини і України

Гордість Жовківщини і України

637
0

Серцем спортивної Жовківщини, її гордістю є дитячо-юнацька  школа. Цей заклад посідає важливе, почесне місце в спортивному житті району. Ми по праву пишаємося досягненнями наших спортсменів, котрі прославили своїми результатами місто, район, область, Україну. Цьогоріч школі виповнилося 33 роки — це відповідальний рубіж, висока сходинка, на яку піднялася вона.

Із 2000-го року установою “Юність” успішно керує Ігор Петрович Савка. Останні тріумфальні листочки щоденника життя дитячо-юнацької спортивної школи часопис вирішив погортати разом із багаторічним директором і виконуючим обов’язки РО ВФСТ “Колос” —  Ігорем Савкою. Він — людина відповідальна, котра знає своє діло і активно продовжує добрі традиції. Вміє знайти підхід до кожного підлеглого. Керівник не шкодує похвали для тих, хто її заслуговує, не любить рутини. Організаторське уміння, знання психології допомагають йому об’єднати свою команду великою загальною справою. Адже його “розточанки” — юні, талановиті та емоційні. Потрапити до “левиць” може кожен охочий, достатньо любити футбол та мати непереборне бажання грати.

Так, уже другий рік поспіль тріумфує дівоча жовківчанська футбольна дружина (до речі, головним тренером якої третій рік є пан Ігор) “Розточчя” на змаганнях у Скадовську. На всеукраїнських фінальних іграх першості ВФСТ “Колос” АПК України з футболу на Кубок “Золотий колос України” серед дівчат 2003-го — 2004-го років народження наші землячки завоювали найвищі нагороди.

Кращим воротарем, чемпіонкою України, кандидаткою у збірну України  визнано Тетяну Гададу, кращою гравчинею турніру — Марту Вненкевич, яка блискуче зіграла, а ще забила чотири основні голи.

Як зазначає тренер, жовківчанська жіноча дружина — найсильніша в області. Троє дівчат — Тетяна Гадада, Анастасія Довганик і Вікторія Раківська, які грали в складі збірної Західного регіону,  — стали чемпіонами Укра-їни в змаганнях на «Кубок надій ФФУ». У планах команди — взяти участь  у листопаді в чемпіонаті України з футзалу, а наступного року, у травні — в чемпіонаті України U-18 і, звичайно, у червні-липні — у змаганнях в Скадовську. Для цього дівчата щоденно тренуються як на місцевому стадіоні “Розточчя” (директор  М. Олексів), так і у спортзалі ДЮСШ (Ю. Багрій).

Звичайно, всеукраїнською звитягою футболістки завдячують спонсорам,  міській та районній владам, завдяки яким стали можливими поїздки на турнір. Велике “спасибі” належить ТЦ “Росана” (керівник Р. Гапон), ПП “Наша” (І. Жук), керівнику страхової компанії Західного регіону «Універсальна» Андрію Клубу, Оресту Борису, ПП “Рома” (Р. Демчина), депутату районної ради Володимиру Федюку, депутату Верховної Ради України Володимиру Парасюку, меру міста Петру Вихопню та голові Жовківської РДА Надії Щур. Також упродовж року допомогу надає футбольний клуб “NG Metal” (Олег Бутинець).

 

Зоряна ГУМНИЦЬКА.