Головна Спорт Львівська область посіла 3 місце у рейтингу з олімпійських та неолімпійських видів...

Львівська область посіла 3 місце у рейтингу з олімпійських та неолімпійських видів спорту в Україні за 2023 рік

18
0

Львівщина здобула 13854 очки.

Львівщина посіла третє місце у національному щорічному підсумковому рейтингу Міністерства молоді та спорту України. Львівщина здобула 13854 очки. Перше місце посіла столиця з результатом 20601, друге – Харківщина, яка набрала 14953 бали.

«Львівщина є беззаперечним лідером у розвитку таких видів спорту як: водне поло, гандбол, велоспорт трек, санний спорт, вільна боротьба, стрільба з лука, шахи, черлідінг, кіокушинкай карате, кікбоксинг, рукопаш гопак. Чітко бачимо кореляцію між тим, у які види спорту інвестуємо, і які виходять на перші позиції рейтингу», – розповів начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

За його словами, стрільба з лука – вже тривалий час серед пріоритетних видів спорту. Управління здійснює підтримку різноманітних змагань, навчально-тренувальних зборів, а також робить кроки, аби лучники були забезпечені найкращим обладнанням.

Також Роман Хім’як звернув увагу на веслування на байдарках і каное. Розповів про забезпечення новими човнами спортсменів, облаштування зручної тренувальної бази для вихованців Спеціалізованої спортивної школи олімпійського резерву Веслярик, про оновлений веслувальний центр, зокрема для Національної збірної на базі КЗ ЛОР Школи вищої спортивної майстерності.

Для розвитку кіокушинкай карате — спільно з федерацією торік облаштували комфортний зал. Що стосується кікбоксингу (ІСКА) — Львівщина стала основною локацією для проведення національних змагань, а кращі спортсмени області отримали сучасне обладнання та інвентар.