Головна Спорт На Львівщині запускають програму «Молодий тренер року»

На Львівщині запускають програму «Молодий тренер року»

134
0

Участь у конкурсі можуть брати тренери віком від 18 до 35 років.

Управління молоді та спорту Львівської ОВА запускає програму «Молодий тренер року».  Щорічно тренерів обласних спортивних закладів до 35 років, які мають успіхи у тренерській діяльності, відзначатимуть одноразовою грошовою винагородою. Про це розповів керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Метою програми є розвиток потенціалу дитячо-юнацьких тренерів у різних видах спорту. Кожен переможець цьогоріч отримає з обласного бюджету премію розміром 35 тисяч гривень.

«Найважче тренером працювати перші 5-8 років, коли згідно з чинним галузевим законодавством, ти не можеш мати високу зарплату. Разом з тим від твоїх зусиль напряму залежить, чи полюблять вихованці твій вид спорту, чи вирішать ним займатись професійно. Тому дуже хочеться підтримати молоду генерацію, мотивувати їх залишатись у професії, адже люди є нашим основним ресурсом: Не буде фахових тренерів — не буде ні масовості, ні високих результатів», — зазначив Роман Хім‘як.

Участь у конкурсі можуть брати тренери віком від 18 до 35 років, які працюють за основним місцем роботи на посаді тренера в закладах фізичної культури і спорту обласного рівня, не менше як на 0,75 ставки та стаж роботи яких на посаді тренера-викладача становить не менше ніж 2 роки.

Ознайомитись з положенням конкурсу та знайти зразок заяви можна на сайті управління у розділі «Документи».