Головна Спорт Олімпійці Львівщини ініціюють проведення Всесвітніх ігор українців «Україніада»

Олімпійці Львівщини ініціюють проведення Всесвітніх ігор українців «Україніада»

40
0

Відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області ініціює започаткування і проведення Всесвітніх ігор українців «Україніада». Ідея полягає в тому, щоб українці, які проживають в різних країнах світу, об’єднувалися і змагалися між собою у різних видах спорту.

Про це йшлося сьогодні, 15 лютого, під час засідання виконкому відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області.

«Плануємо, аби в «Україніаді» брали участь спортсмени з української діаспори, українці, які виїхали за кордон через війну, внутрішньо переміщені особи, які проживають в Україні, та всі охочі наші земляки.

Будемо пропонувати, щоб Всесвітні ігри українців відбувалися, залежно від обставин, або в Україні, або в Польщі.

Зараз ми разом із спортивними функціонерами Львівщини, представниками діаспори і Світового конґресу українців напрацьовуємо оптимальний формат майбутніх змагань.

Переконаний, українців з усього світу треба об’єднувати, зокрема і за допомогою спорту», – зауважив голова відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області Юрій Турянський.

У результаті – виконком відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області від імені олімпійців Львівщини звернувся до Національного олімпійського комітету України з проханням підтримати на державному рівні ідею організації  Всесвітніх ігор українців «Україніада». Спортсмени в цьому питанні розраховують також на підтримку української дипломатії.

Крім того, під час засідання присутні обговорили ідею внесення предмета «Фізичне виховання» до переліку обов’язкових дисциплін ЗНО (НМТ). З такою ініціативою Національний олімпійський комітет України у Львівській області звернувся до НОК України.