Головна Спорт Понад 200 найсильніших боксерів: на Львівщині стартував чемпіонат України з боксу серед...

Понад 200 найсильніших боксерів: на Львівщині стартував чемпіонат України з боксу серед чоловіків та жінок

218
0

Присвятили чемпіонат Збройним Силам України.

Упродовж 20-26 листопада на базі Палацу спорту «Галичина» у Львові триватиме чемпіонат України з боксу серед чоловіків та жінок на призи срібного призера Олімпійських Ігор – Андрія Котельника.

Участь у національному чемпіонаті беруть понад 200 найсильніших висококласних майстрів боксу з усіх куточків нашої держави. Вони представлятимуть збірні команди  різних областей та Києва.

Цього року чемпіонат присвятили Збройним Силам України. До слова, на змагання завітали ветерани російсько-української війни, оборонці України, які постраждали внаслідок російської агресії.

Збірну команду Львівської області з боксу представляють найкращі боксери в складі 19 чоловіків та 7 жінок. Зараз спортсмени перебувають на підготовчих навчально-тренувальних зборах до національного чемпіонату.

Привітав учасників чемпіонату начальник Львівської ОВА, а віднедавна ще й почесний Президент Львівської обласної федерації з боксу, Максим Козицький.

«Для Львівської ОВА велика честь та відповідальність бути співорганізатором події такого рівня. Дякую організаторам за те, що присвятили цей чемпіонат Збройним Силам України. Бо без них не те що цієї події не було б, вони ті, завдяки яким є Україна. Є і завжди буде! Шана нашим спортсменам за тисячі годин тренувань і наполегливої праці. Нехай вони виллються у ваші найкращі результати. Окрема вдячність наставникам наших боксерів, які вкладають у них безцінні знання та досвід. Дякую за підтримку спорту та виховання здорової нації всім партнерам та меценатам, які долучились до цієї знакової події для всієї нашої держави. Зичу кожному та кожній здоров’я і попри все залишатись сильними духом у нелегкій справі спорту вищих досягнень», – наголосив очільник Львівщини.

Змагання проводять відповідно до правил міжнародної асоціації боксу IBA. Учасниками стали боксери від 18 до 40 років.

«В межах цих змагань, окрім боротьби за титул «Чемпіона України з боксу 2023», найкращих представників та представниць боксерської спільноти країни відберуть для формування національної збірної команди України для участі в подальших ліцензійних турнірах з боксу до Олімпійських Ігор 2024. Успіху кожному та кожній», – додав Максим Козицький.