Головна Спорт Четверо спортсменів з Львівщини у складі національної збірної України боротимуться за перемогу...

Четверо спортсменів з Львівщини у складі національної збірної України боротимуться за перемогу в «Іграх Нескорених»

187
0

Цьогорічні «Ігри Нескорених» триватимуть у Гаазі з 16 по 22 квітня. Четверо спортсменів з Львівщини –  Віктор Легкодух, Сергій Калитюк, Ігор Галушка та Дмитро Афанасьєв боротимуться за перемогу у складі національної збірної України. Відвідати змагання у Нідерландах також планував львів’янин, тренер команди зі стрільби із лука, координатор руху Нескорених на Львівщині Дмитро Сидорук. На жаль, дев’ять днів тому Дмитро загинув у бою, захищаючи Україну.

Усі команди учасників з країн-членів НАТО, а також держав, стратегічних партнерів Альянсу сформовані з військовослужбовців та ветеранів, які раніше отримали травми під час виконання службових обов’язків.

Команду національної збірної України готували та тренували ще у 2020 році. Але через  пандемію коронавірусу  міжнародні змагання перенесли. Як зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як, участь у змаганнях важлива, адже це нагода нагадати світові, що війна в Україні триває уже вісім років, наші воїни надзвичайно сильні й хоробрі та заслуговують поваги й підтримки.