Головна Спорт СУМівці Львівщини здобули два кубки Всеукраїнської спартакіади

СУМівці Львівщини здобули два кубки Всеукраїнської спартакіади

27
0

Змагання відбувались 24-26 травня у Карпатах. Організатор – Калуська міська організація СУМ в Україні.

Львівщина здобуває обидва кубки першості Всеукраїнської сумівської Спартакіади вже другий рік поспіль.

Цього року VIII Спартакіада носила ім’я полеглого у війні сумівця – бійця, калушанина, Василя Микицея.

На змагання приїхали команди з Києва, Львова, Стрия, Калуша, Тернополя, Хмельницького, щоб за три дні визначити найсильнішого з відтискання, стрільби з лука, стрибків на скакалці, підняття гирі, кидання гранати, линви, дартсу, шашок, уно, бігу, естафети, волейболу, футболу тощо.

Окремою частиною спартакіади були патріотичний квест та орієнтування в Карпатах.

Переможцями серед старшого юнацтва стала команда «Бийлихо» зі Стрия. Переможці серед молодшого юнацтва — «Вільні духом» зі Львова.

«Це неймовірно цінно – в час війни дати змогу нашій молоді відчути себе сильними, відважними, такими, які можуть боротися, йти до мети! Зарядити їх позитивом та вірою в перемогу на всіх фронтах! Зрештою, гартуватися та провести час в дружньому сумівському колі»,-  зазначила Голова Львівської обласної організації Спілки Української Молоді в Україні Наталя Терещенко. Вона, до слова, вже два роки є керівницею львівської команди та суддею змагань.

«Спілка української молоді – СУМ, створена з ініціативи «бандерівської» ОУН, завжди була одним з потужних об’єднавчих осередків для Українців, а зокрема для тих, які були змушені покинути у період після другої світової війни свої домівки. Втративши батьківщину, українці беруться творити її на новій землі. Осередки СУМ виникають в усіх місцях компактного проживання наших земляків – навіть в Африці. І завжди пріоритетом номер один для СУМівської спільноти було патріотичне виховання молодих Українців: літнє таборування молоді, домівки – будинки для щоденної праці з дітьми та юнацтвом, розвиток і пізнання національної культурної спадщини та інше», – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.