Головна Спорт У селі Сопошині відбулося відкриття нового мініфутбольного поля зі штучним покриттям

У селі Сопошині відбулося відкриття нового мініфутбольного поля зі штучним покриттям

267
0

У Сопошині — за здоровий спосіб життя

Минулого тижня, у часі Різдвяних свят, у селі Сопошині відбулося відкриття нового мініфутбольного поля зі штучним покриттям. Сучасний майданчик облаштували на території Сопошинської загальноосвітньої школи.

Варто зауважити, що у цьому навчальному закладі особлива увага приділяється фізичній культурі та спорту, поширенню серед дітей та молоді здорового способу життя. Тож відкриття футбольного поля зі штучним покриттям дасть можливість маленьким футболістам не лише підвищувати спортивну майстерність, а й гартувати своє здоров’я та більше часу проводити на свіжому повітрі.

На урочисте відкриття спортивного майданчика завітали очільники Жовківської райдержадміністрації та районної ради Роман Черніховський та Роман Горбань, сільський голова Сопошина Михайло Ях, начальник відділу освіти Жовківської РДА Михайло Коваль та начальник відділу культури, молоді та спорту Ольга Калиновська, директор Сопошинської ЗОШ Любов Пак.

Перерізати символічну стрічку взялися почесні гості разом із юними футболістами населеного пункту, а настоятель храму Собору Пресвятої Богородиці отець Ярослав Петруха освятив спортивну споруду.

Вітаючи присутніх із цією гарною подією, керівництво району зауважило, що завжди приємно брати участь у відкритті таких об’єктів, наголосивши, що це 15-те мініфутбольне поле зі штучним покриттям на Жовківщині. Це яскрава ілюстрація позитивних змін, які відбуваються в нашому районі і Сопошині зокрема, адже сьогодні надзвичайно важливо виховувати фізично здорових, патріотично налаштованих, справжніх українців, які будуть поважати своїх батьків та палко любити рідний край.

«Мені надзвичайно приємно, що такий футбольний майданчик відкрили і в нашому селі. Сільська рада і надалі перейматиметься тим, щоб створити якомога більше можливостей для активного дозвілля дітей та молоді», — наголосив сільський голова Михайло Ях. До речі, громада Сопошина та керівники району висловили війтові села особливу вдячність за докладені максимальні зусилля до відкриття футбольного поля для молоді, вручивши подячну грамоту.

Далі за участю учнів Сопошинської загальноосвітньої школи відбувся танцювально-патріотичний флешмоб, яким школярі порадували глядачів своїми творчими талантами. Опісля, посадовці вручили школярам приємні подарунки.

Новеньке футбольне поле одразу протестували юні спортсмени сьомого та восьмого класів. Тут для них організували товариський турнір.

Відкриття мініфутбольного поля вартістю 1 млн 448 тис. грн
стало можливим завдяки консолідації зусиль усіх гілок влади: 713.0 тис. грн на його будівництво виділено з державного бюджету, 100 тис. грн — з обласного, і 635 тис. грн з бюджету сільської ради. Майданчик встановлено в межах реалізації програми Федерації футболу України “Будівництво футбольних полів зі штучним (трав’яним) покриттям”, яка фінансувалась за рахунок коштів державного бюджету, відповідно до Програми “Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України”.

Зоряна Микитюк