Головна Спорт Управління молоді та спорту Львівської ОВА підбило підсумки роботи 2023 року

Управління молоді та спорту Львівської ОВА підбило підсумки роботи 2023 року

37
0

Серед важливих завдань були: розвиток мережі молодіжних центрів, реалізація проєкту «Ліга Нескорених», проведення чемпіонатів та змагань.

Управління молоді та спорту успішно пройшло етап щорічної звітності у Міністерстві молоді та спорту України. Як зазначають в управлінні, у 2023 році фахівці плідно попрацювали у різних напрямках: фізична культура та спорт, спортивно-рекреаційна інфраструктура, молодіжна політика, підтримка військових.

Під час минулого року управління забезпечило проведення на території області чемпіонатів, Кубків та всеукраїнських змагань серед дорослих в умовах воєнного стану. Упродовж року на території області провели 557 офіційних національних заходів.

Також реалізували проєкт «Сильна громада – здорова нація». Провели 252 заходи між збірними командами громад області, залучивши різні категорії населення: від дітей до дорослих, ветеранів та внутрішньо переміщених осіб.

Одним з важливих завдань – було створення належних умов спортсменам та їх тренерам для підготовки до III Європейських ігор та Ігор XXXIII літньої Олімпіади в Парижі, забезпечення участі в всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Відтак, маємо три золоті медалі Європейських ігор та здобуті ліцензії на Олімпіаду.

Впродовж минулого року управління молоді і спорту реалізувало пілотний проєкту з розвитку спорту ветеранів війни «Ліга Нескорених». З початку реалізації проєкту провели 16 заходів, учасниками яких стали близько 200 ветеранів з інвалідністю та військових, що проходять відновлення та реабілітацію у закладах Львівщини.

Крім того, забезпечили проведення національного етапу відбору кандидатів до збірної команди України для участі в міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених». Як результат – троє львів’ян у складі національної збірної команди України позмагалися на Іграх Нескорених у Дюссельдорфі: Павло Лучків став чемпіоном зі стрільби з лука, Володимир Гера – здобув дві срібні медалі у штовханні ядра та метанні диску, Дмитро Козак – завершив змагання з настільного тенісу на 6 позиції турнірної таблиці.

Не менш важливим напрямком роботи є розвиток мережі молодіжних центрів та просторів. Відтепер на Львівщині діють 24 новостворені молодіжні центри як комунальні установи.

«У відео — 10 фактів про 365 днів роботи у 2023 році. Так, саме 365, бо специфіка нашої роботи в тому, що вихідні — часом найбільш наповнені подіями. А будні — пошуком рішень і можливостей, як у період суцільних викликів творити роки досягнень» – додає начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Відео про підсумки 2023 року можна переглянути на YouTube-каналі управління молоді та спорту: Підсумки 2023 року. 10 найважливіших фактів