Головна Спорт Усі охочі зможуть відточувати навички зі стрільби: біатлонне стрільбище у Новояворівську реконструюватимуть

Усі охочі зможуть відточувати навички зі стрільби: біатлонне стрільбище у Новояворівську реконструюватимуть

35
0

Територія також буде доступною для маломобільних груп населення.

Оголосили тендер на реконструкцію біатлонного стрільбища у Новояворівську. Замовником робіт є управління капітального будівництва Львівської ОВА.

Загальна кошторисна вартість реконструкції біатлонного стрільбища та лижеролерних трас в обласному центрі олімпійської підготовки у Новояворівську становить орієнтовно 100 млн гривень.

Згідно з проєктом, на об’єкті замінять зношений дорожний одяг, запрацює новітня система освітлення, вдосконалять систему повздовжнього водовідводу та забезпечать водовідведення. Таким чином планують покращити транспортно-експлуатаційні показники чотирьох лижеролерних трас.

«На об’єкті зможуть тренуватися усі охочі, зокрема діти. Це сприятиме патріотичному вихованню нашої молоді, вони з юних літ тренуватимуть навички зі стрільби. Ворог змушує нас думати на декілька кроків вперед, тому ці навички є безумовно корисними у час повномасштабної війни», – розповів заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

Окрім цього, в обласному центрі олімпійської підготовки у Новояворівську планують змінити геометричні параметри лижеролерних трас, доставити нові пускові установки для засніжених трас, забезпечити устаткування та обладнання для обслуговування біатлонного стрільбища.

Ділянки чотирьох лижеролерних трас, що проєктується, розташовані у лісовому масиві. Їхня загальна протяжність становить більше ніж 7 кілометрів. Траса доповнюється штрафним колом протяжністю 150 метрів, стрілецькою та суддівською зонами.

Ця територія буде доступною для маломобільних груп населення. Після проходження міжнародної сертифікації на цій трасі зможуть проводити міжнародні змагання.