Головна Спорт В Львівських обласних спортивних школах запровадять платні послуги

В Львівських обласних спортивних школах запровадять платні послуги

184
0

У підпорядкуванні управління молоді та спорту Львівської ОВА перебуває 11 спортивних шкіл.

В обласних спортивних школах, які перебувають в підпорядкуванні управління молоді та спорту Львівської ОВА, у 2024 році планують запровадити платні послуги. Це дозволить школам отримувати додатковий ресурс для розвитку матеріально-технічної бази, осучаснення спортзалів та обладнання.

«Тренування, як і раніше, залишаться безкоштовними для спортсменів. Йдеться про впровадження додаткових послуг, які школи можуть надавати, щоб залучати додаткові кошти на розвиток. Так, до прикладу, школи зможуть реалізовувати абонементи на відвідування саун, плавальних басейнів, льодових ковзанок тощо, надавати спортивні споруди в оренду для проведення спортивно-видовищних заходів. Досвідчені педагоги зможуть проводити семінари та надавати консультації на платних засадах», – пояснює керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Також школи зможуть здійснювати на платній основі автомобільне перевезення спортивних команд, спортивного спорядження, обладнання та інвентарю.  У них можна буде взяти на прокат спортивне спорядження, обладнання та інвентар, тощо. Окрім того, можна буде замовити ремонт та технічне обслуговування спорядження, транспортних засобів, що використовуються для занять спортом.

Така практика, за словами Романа Хім’яка, зараз впроваджується ще в кількох інших регіонах.  Щоб це запрацювало, керівники шкіл мають затвердити відповідні розпорядчі документи та положення про надання платних послуг. Шаблони розпорядчих документів та проєктів договору вже розробили юристи управління та незабаром передадуть у спортивні школи.