Головна Спорт В Жовкві проводився розіграш ІІ дитячо-юнацького футбольного турніру серед вуличних команд

В Жовкві проводився розіграш ІІ дитячо-юнацького футбольного турніру серед вуличних команд

439
0

Суботнього осіннього дня, 4 жовтня, відбулось чергове і завжди бажане футбольне свято м. Жовкви. Проводився розіграш ІІ дитячоюнацького футбольного турніру серед вуличних команд. Організаторами змагань були ГО ФСТ ФК «Жовква» та Гільдія підприємців Жовківщини.

Команди, які брали участь у футбольних змаганнях,  були розподілені за двома віковими групами: перша – юнаки до 15 років, другадо 18 років. Першу групу представляли дві команди із вул. В. Стуса та вул. Львівської, з яких впевнено перемогу святкували юнаки із вул. В. Стуса, перемігши опонента із рахунком  4:0. Групу іншої вікової категорії представляли 3 команди із вулиць: Л. Українки, В. Чорновола, пл. Вічевої. Матчі між суперниками відбувались за принципом гри за круговою системою. В результаті розгромних перемог над своїм конкурентом, у фіналі зустрілись команди з пл. Вічевої та вул. В. Чорновола, де перемогу здобула остання з рахунком  2:1. Усі учасники турніру були нагороджені грамотами та медалями, а переможці стали володарями чудових кубків. Велику подяку за спонсорську підтримку у придбанні нагород представники ФК «Жовква» висловлюють  ГО «Гільдії підприємців Жовківщини» (І. Костюк).

Рівно через тиждень, 11 жовтня, футбольна Жовківщина раділа з нагоди нового спортивного свята. На  ст. «Розточчя» відбувся аналогічний благодійний турнір, проте тепер вже з мініфутболу серед вуличних команд міста. Турнір відбувався на підтримку збору коштів для пораненого у зоні АТО жовківчанина Д. Мерзлікіна. До нього долучились усі небайдужі: учасники змагань, мешканці міста, спонсори. Назагал було зібрано –  1150 гривень, окрім цього 3000 гривень передав кандидат у депутати до ВР В. Парасюк. 400 гривень із цієї суми були витрачені на придбання нагород для команд-переможниць, решта коштів – були передані Д. Мерзлікіну.

У розіграші футбольного турніру взяли участь 6 команд із різних вулиць міста, які були розділені на дві групи за територіальним принципом, без вікових обмежень. Першу групу представляли команди: «Рух» (мікрорайон «Винники»), «Стандарт» (вул. Львівськаюнаки) та команда вул. С. Петлюри. Другу  — «Патріот» (вул. Львівська), «Леви» (Батярівка), «Вікторія» (вул. Львівська). В процесі впертої спортивної боротьби розіграші призових місць відбувались за наступним сценарієм. За 5-6 місце змагались команди  «Вікторія» (вул. Львівська) та вул. С. Петлюри, перемогу здобула перша з рахунком 3:0. 3-4 сходинку розіграли команда «Рух» (мікрорайон «Винники») з командою «Патріот» (вул. Львівська), в цьому протистоянні гору взяли «Патріоти» — рахок «3:0». А в фіналі зустрілись «Стандарт» (вул. Львівськаюнаки) і  «Леви» (Батярівка), в результаті впевнену перемогу отримали «Леви» — «5:0».

Пізніше відбулось нагородження. Командипредставниці отримали грамоти за  участь в турнірі, а команди, які зайняли призові місця, отримали грамоти та медалі. До того ж команда «Леви», окрім медалей і грамот, отримала кубок переможця. Нагородження проводили організатори турніру та засновники ГО ФСТ ФК «Жовква» (Шняк Н., Рудницький Р., Костюк І., Козак В.). Варто згадати, що активну участь у проведенні турнірів брав директор стадіону Олексів М. ГО ФСТ ФК «Жовква» щиро дякує всім учасникам та тим, хто долучився до організації чергового футбольного дійства у рідному місті. Запрошуємо до співпраці всіх небайдужих людей, які готові відроджувати та розвивати футбол у м. Жовкві.

Віталій СЛУКА.