Головна Спорт В Жовкві відбувся п’ятий етап Кубка Львівської області з шахів «Юні таланти»

В Жовкві відбувся п’ятий етап Кубка Львівської області з шахів «Юні таланти»

341
0

Минулої неділі у приміщенні Жовківської загальноосвітньої школи № 3 відбувся V етап Кубка Львівської області з шахів «Юні таланти». Організував захід директор ЖШШК «Дебют» Петро Лесик.

У змаганні взяли участь 78 юних шахістів  у двох вікових категоріях: 2008-2009 та 2010-2011 років народження. Це діти із різних районів Львівщини, зокрема міст Пустомитів, Городка, Рави-Руської, Брюховичів, Червонограда, Жовкви, Новояворівська, Стрия, Львова, Бродів, Угерська.

На урочистому відкритті учасників привітали заступник голови Жовківської райдержадміністрації Юрій Дубневич, тренер Збірної України Олександр Сулипа, міжнародний гросмейстер Назар Фірман, розробник розвитку шахів у Львівській області на 2017-2021 роки Микола Матвієнко, головний суддя змагань Юлія Савчук та Ольга Калиновська, начальник сектору фізичної культури та спорту Жовківської РДА. Важливо, що для розвитку шахів у районі представники Львівської обласної шахової федерації разом із Львівською ОДА вручили шаховий інвентар.

Ознайомила  учасників з основними правилами гри головний суддя змагань Юлія Савчук, і почалися баталії на шахівницях. Змагання проходили за швейцарською системою у 8 турів, контроль часу — 10хв. + 5 сек. за кожен хід. Судили змагання судді Ю. Галкін, В. Копцюх та І. Лещишак. За підсумками змагань перемогу серед юнаків 2008-2009 р.н. здобув Олександр Хайрулін із м. Городка, друге місце зайняв львів’янин Данило Будий, третє — Мирослав Куза з м. Пустомитів. Серед дівчат у цій віковій категорії перемогли Соломія Казюк з Рави-Руської, Дарина Єдинак (Black &White) та Вероніка Шкадар (ЛША).

Серед юнаків 2010-2011 р. н. перемогу святкував Володимир Тимчишин із Городка, на другому місці – Давид Чернов (ЛША), третя сходинка — у жовківчанина Остапа Гаха. В цій категорії серед дівчат перемогли Анастасія Гнатишин зі Львова, а також Катерина Хомицька (м. Львів) та Яна Саврун (м. Городок).

Норму III розряду виконали Давид Чернов (ЛША) та Денис Ганущенко із Рави-Руської. А от кращим безрозрядником визнано О. Захарчука.

На закритті змагань переможці та призери у різних вікових категоріях були нагороджені кубками, медалями, грамотами та цінними призами.

Під час турніру і юні шахісти, й їхні тренери та батьки у фойє школи мали нагоду поласувати солодощами та зігрітися теплими напоями, які надали жовківські підприємці. Фінансово долучилася до проведення замагань й міська влада, зокрема мер Жовкви Петро Вихопень та секретар Андрій Мазан. Cувеніри для нагородження малечі були від туристично-інформаційного Центру.

Вдячність за підтримку та проведення Кубка «Юні таланти» висловив й сам директор ЖШШК «Дебют» Петро Лесик. Особлива подяка спонсорам, районній та місцевій владам, які, до речі, пообіцяли підтримувати розвиток шахів на Жовківщині (з нового року буде введено дві посади тренерів). Приміщення школи, у якому відбувалися змагання, погодився надати керів-ник відділу освіти Михайло Коваль. Не оминув Петро Лесик і газету “Відродження”, подякувавши за надані інформаційні послуги. І, звісно, найбільша вдячність діточкам та батькам, які чисельно відвідують змагання у Жовкві, адже без їхньої участі не було б й змагань.

Зоряна МИКИТЮК.