Головна Спорт Велоспорт на теренах Жовківщини

Велоспорт на теренах Жовківщини

600
0

16–й раз поспіль Жовківщина приймає велосипедистів, організовуючи вже традиційні змагання на шосе пам’яті Заслуженого тренера України, майстра спорту Збігнєва Керницького, який започаткував розвиток велосипедного спорту, виховав низку знаменитих та титулованих велосипедистів, порядних людей, прославивши м. Жовкву на всеукраїнському, міжнародному та європейському рівнях.

Так, 2-3 вересня 2017 року в м. Жовкві був організований та проведений Відкритий чемпіонат Львівської області з велосипедного спорту на шосе. Ці змагання відбулися у рамках спортивно-масових заходів із нагоди Дня фізичної культури та спорту, Всеукраїнського Олімпійського тижня, Олімпійського уроку.

Першого дня, о 15.00 год на площі перед будівлею Жовківської районної ради та Жовківської райдержадміністрації відбулося урочисте відкриття змагань, у якому взяли участь голова Жовківської райдержадміністрації Надія Щур, представник Жовківської районної ради Василь Пущинський, Президент Федерації велосипедного спорту Львівської області Юрій Моравецький, головний суддя змагань — суддя національної категорії — Володимир Набойщіков, члени сім’ї Збігнєва Керницького, які виступили з вітальним словом та побажали учасникам бажаних перемог.
Змагання проводили у двох дисциплінах: групова гонка на дистанціях 15 км, 30 км та 45 км для різних вікових груп (перший день); індивідуальна гонка на дистанції 10 км (другий день);

Згідно зі затвердженим положенням, у змаганнях взяли участь усі охочі спортсмени таких вікових груп: молодші юнаки та молодші дівчата 2003-2005 р. н., юнаки та дівчата 2001-2002 р. н., чоловіки-юніори, жінки-юніорки від 17 до 29 років, ветерани 30–39 років, 40-49 років, 50-59 років та 60 р. і старші.
У велосипедних перегонах зма-галися команди із різних міст України — Львова, Ужгорода, Хуста, Червонограда, Луцька, Сокаля, Дрогобича, Хрубешова (РП) та Жовкви. Загалом 130 учасників у 10 вікових групах. З’їхалися велосипедисти з усього Західного регіону України, колишні вихованці З. Керницького та згадували його добрим словом.
Віддаючи шану пам’яті та заслугам знаменитого тренера та підтримуючи ініціативу родини Збігнєва Керницького, голова Жовківської райдержадміністрації Надія Щур щорічно бере участь у велоперегонах. Так, цьогоріч очільниця району подолала дистанцію у 10 км. До слова, у змаганнях свій пробний старт на іграшковому міні-байку провів 5-річний онук відомого тренера Юрій-Збігнєв Керницький-Бойчук. Учасники змагань, які посіли 1, 2, 3 місця у 10-ти вікових групах були нагороджені медалями, дипломами та подарунками.


Організаторами змагань були Жовківська районна державна адміністрація та Жовківська районна рада, управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, Жовківська міська рада, Федерація велосипедного спорту Львівської області, а також за сприянням директора південно-західного регіонального управління «ПрАД СК «ПЗУ — Україна» Аліни Бойчук, підприємств «Райтекс» та «Гульдман Україна», Івана Бокала, приватного підприємця Віталія Перетятка, директора Жовківського райдитцентру ОВТ «Росинка» Луки Павлюка.

Найкращими спортсменами Жовківського відділення велосипедного спорту, які показали відповідний результат, стали: Володимир Руснак — ІV місце, Віталій Купецький — VІ місце. А вихованець З. Керницького, ветеран із категорії 40-49 років, жовківчанин Андрій Калічинський — посів ІІІ місце.
Завдяки вихованцям Жовківського відділення велосипедного спорту про історичне місто Жовкву почули не тільки в Україні, а навіть далеко за кордоном, де вихованці Збігнєва Керницького завойовували призові місця.

Сектор молоді
та спорту Жовківської райдержадміністрації.