Головна Спорт Жовківські екіпажі потрапили у трійку найкращих на національних змаганнях з авіамодельного спорту

Жовківські екіпажі потрапили у трійку найкращих на національних змаганнях з авіамодельного спорту

227
0

У Києві на спорткомплексі «Чайка» цими вихідними відбулися рейтингові змагання з авіамодельного спорту, етап кубку України «Кубок пам’яті Героїв Небесної сотні». Спортсмени змагались в класі моделей повітряного бою.

Участь у змаганнях взяли спортсмени з 7 регіонів, зокрема з міста Києва, Львівської, Івано-Франківської, Запорізької, Київської, Житомирської та Вінницької областей.

Перше місце серед дорослих здобули екіпажі міста Києва, а другу сходину п’єдесталу вибороли спортсмени з Жовква, Андрій Умрихін та Олег Іщенко. Третіми стали спортсмени Житомирської області. Перемогу серед юнаків також виборов екіпаж з міста Києва, другими стала представники Київської області. А бронзовими призерами став ще один екіпаж з Жовкви у складі Матвія Умрихіна та Дениса Качала.

Змагання були відбірковими до складу національної збірної, що представлятиме Україну на чемпіонаті Європі у 2022 році.

Зауважимо, авіамодельний спорт — технічний вид спорту, в якому учасники змагаються у конструюванні та виготовленні моделей літальних апаратів та в керуванні ними при польотах на швидкість, дальність, тривалість польоту та у виконанні фігур вищого пілотажу.