Головна Духовне У церкві с. Стара Скварява – святкували День матері

У церкві с. Стара Скварява – святкували День матері

887
0

Цієї погожої недільної днини якесь особливе піднесення панувало на Святій літургії у церкві св. апп. Петра і Павла, що у Старій Скваряві. Дивне сяйво та щирі усмішки випромінювали постаті жінок. І як ніколи, мелодійно та дзвінкоголосо лунав церковний хор, а всюдисуща малеча весело гомоніла на церковному подвір’ї.

Можна було сподіватись на щось незвичне,  прелюдія до цього наче витала у весняному повітрі, гладила лагідним сонячним промінням. Та все стало згодом зрозуміло: після завершення Відправи щирих вітань удостоїлись сільські матері, адже це був їхній день. Зичення Божої благодаті, усіх земних благ із уст настоятеля церкви о. Степана Макара вилилось у спільне виконання «Многая літа!». Цього дня вірян чекав ще сюрприз, навіть два. Спочатку усі присутні матері отримали від духовного наставника бузково-конвалійні букети та солодкі гостинці, а згодом для них діти з місцевого ДНЗ та учні школи влаштували гарний концерт. Віршовано-пісенні куплети, кожен з яких присвячувався найріднішим людям — матерям, були сповнені особливого старання і відповідальності, що мимоволі і сивочолі матері, що давно стали бабусями, і наймолодші мами втирали щасливі сльози.

Залишаючи Божий храм, учасники дійства із захопленням ділились враженнями, з вдячністю відгукувались про о. Степана, вихователів Любов Литвин та Марію Ферко, музичного керівника Роксолану Баник та мецената, депутата обласної ради Володимира Тістика, що долучились до організації та втілення в життя чудового заходу-присвяти староскварявським матерям-трудівницям.

Ярослав ГЛУТКОВСЬКИЙ.