Головна Культура 22 січня жовківчани долучилися до всенародного вшанування Дня Соборності

22 січня жовківчани долучилися до всенародного вшанування Дня Соборності

252
0

Тобі, Україно, мій мужній народе…

У розмаїтті життя України є дуже важливі дати, які не лише потрібно пам’ятати, їх маємо інтерпретувати як такі, що підтримують живучість нашої держави.

Однією із цих дат є 22 січня — День Соборності України. Цьогоріч виповнюється 101-ша річниця проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки і 102-га річниця прийняття Четвертого Універсалу Української Центральної ради, який проголошував УНР «самостійною, ні від кого незалежною, вільною суверенною державою українського народу».

…Минули роки, і ми знову ж відстоюємо свою незалежність. Як і українські вояки більше 100 років тому, так і бійці в зоні ООС борються за цілісність і соборність України.

22 січня жовківчани — очільники району, керівники органів місцевого самоврядування, представники трудових колективів, священнослужителі, волонтери, військовослужбовці, громадськість — теж долучилися до всенародного вшанування вікопомної дати. Урочистості з нагоди Дня Соборності проходили в районному Народному домі, під час яких були окреслені найважливіші віхи в історії нашої держави та названі постаті, що вкарбувалися в життєву спадщину української нації навічно. Доповнив свято концерт за участю викладачів та учнів Дублянської школи мистецтв та Рава-Руської музичної школи.

Вірмо, що територіальна цілісність України, скроплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Будьмо свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети — побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Зоряна ГУМНИЦЬКА