Головна Культура Держархів Львівщини долучився до створення наукового проєкту «Український дипломатичний архів»

Держархів Львівщини долучився до створення наукового проєкту «Український дипломатичний архів»

237
0

Державний архів Львівської області долучився підготовки науково-довідкового видання «Український дипломатичний архів». Це ініціатива Дипломатичної академії при МЗС України та Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин.

ДАЛО, зокрема, надав інформацію щодо архівних фондів із документами, що утворилися під час діяльності дипломатичних та консульських установ Західноукраїнської Народної Республіки та Української Народної Республіки у 1918-1921 рр., а саме – Ф. 257 «Наукове товариство з вивчення історії оборони м. Львова і південно-східних воєводств».

Зазначимо, ароєкт «Український дипломатичний архів» включать до Перспективного плану науково-публікаційної роботи архівних установ на 2021-2026 рр. та до Плану науково-публікаційної роботи архівних установ на 2021 р.

Матеріали видання містять унікальні історичні світлини та архівні документи. За словами організаторів проєкту, видання засвідчує роль невпинної роботи українських дипломатів як в Україні, так і за кордоном у становленні повноцінної міжнародної правосуб’єктності України, це пам’ять про те, як починалась дипломатична служба.