Головна Культура Для молоді Львівщини організували мандрівку-семінар «Шляхами героїв»

Для молоді Львівщини організували мандрівку-семінар «Шляхами героїв»

213
0

Львівська обласна організація Спілки Української Молоді в Україні у селі Тухля 26-28 листопада зібрала молодь Львівщини на мандрівку-семінар «Шляхами героїв».

Під час семінару 40 учасників прочитали гутірки, присвячені історичним подіям, які відбулися на горі Маківка. Тут з 29 квітня по 4 травня 1915 року велися запеклі бої Українських січових стрільців проти російської царської армії. Маківка була панівною висотою, і її взяття для імперської армії мало дуже важливе стратегічне значення, щоб контролювати околиці сіл Козьова і Тухлі та створення плацдарму для подальшого наступу і переходу через Карпати. Завдяки успішній обороні гори Українськими січовими стрільцями, наступ російських військ захлинувся. І, хоча Маківку росіяни здобули, але цілей досягти їм не вдалось і вже через 9 днів царські війська відступили, залишивши ці терени без єдиного пострілу.

Вже за доброю СУМівською традицією, всі учасники піднялися на гору Маківку, де провели урочисту збірку та молитву.

Молодь також прослухала гутірки про створення Спілки незалежної української молоді, а також про Україну у визвольній боротьбі.

«Гора Маківка для кожного українця є знаковою, а для СУМівців вона має ще й дуже символічне значення. Адже саме тут 19 серпня 1989 року було проголошено про створення “Спілки Незалежної Української Молоді”. І цього року минає 32 роки від тієї історичної події. Символічно, що у ці дні, коли весь світ вшановує пам’ять тих, які померли внаслідок Голодомору – геноциду проти української нації, ми також вшановуємо і молимося за наших героїв, які поклали життя на незалежність України у нерівній боротьбі. І наша боротьба триває. Тому маємо вчитися, передавати досвід, гартувати тіло і дух та виховувати молоде покоління на християнсько-патріотичних засадах», – наголошує голова Львівської обласної організації СУМ в Україні Роман Хмизюк.

27 листопада молитвою та хвилиною мовчання учасники заходу вшанували жертв Голодоморів і запалили свічку Пам’яті. У ХХ столітті Україна пережила три Голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і 1946-1947 років.

Нагадаємо, мандрівку-семінар «Шляхами героїв» реалізовує Львівська обласна організація Спілки Української Молоді в Україні за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОДА в межах конкурсу молодіжних проєктів обласної програми «Молодь Львівщини» на 2021-2025 роки.

Для молоді Львівщини організували мандрівку-семінар «Шляхами героїв» Для молоді Львівщини організували мандрівку-семінар «Шляхами героїв» Для молоді Львівщини організували мандрівку-семінар «Шляхами героїв» Для молоді Львівщини організували мандрівку-семінар «Шляхами героїв» Для молоді Львівщини організували мандрівку-семінар «Шляхами героїв»