Головна Культура Для сотні дітей соціально незахищених категорій організували культурне дозвілля у Львівській опері

Для сотні дітей соціально незахищених категорій організували культурне дозвілля у Львівській опері

65
0

Діти відвідали концерт-трилогію «Володар перснів» від LUMOSORCHESTRA та Галицького камерного хору «Євшан».

100 дітей соціально незахищених категорій з Львівщини відвідали концерт-трилогію «Володар перснів» від LUMOS ORCHESTRA та Галицького камерного хору «Євшан». Дозвілля організували за сприяння  департаменту з питань культури, національностей та релігій і Служби у справах дітей Львівської ОВА.

Захід відбувся у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Безоплатно відвідати концерт-трилогію змогли діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти-переселенці, діти полеглих військовослужбовців з територіальних громад Львівської області.

Концерт-трилогія «Володар Перснів» — грандіозний проект, у якому об’єднані книги Дж.Р.Р. Толкіна, музика Говарда Шора та кінотрилогія «Володар Перснів» Пітера Джексона у одному дійстві.

«Дійство, актуальне як ніколи, грандіозна історія про спробу Передвічного Зла зі Сходу відродитись та поневолити усі Вільні Народи Середзем’я. Про хоробрість та звитягу в боротьбі з нескінченною ордою та мороком. Епічні симфонічний оркестр LUMOS Orchestra та хор «Євшан», чарівні солісти з незвичними старовинними інструментами та повна сага в тричастинному викладі»,- зазначають організатори.

Симфонічний оркестр LUMOS Orchestra – справжні чарівники та майстри фентезі і фантастики. За понад ніж десятирічний творчий шлях оркестр створив тематичні проекти за такими франшизами як «Володар Перснів», «Гаррі Поттер», «Зоряні Війни», «Доктор Хто», а окрім них безліч інших концертних програм.

Галицький камерний хор «Євшан» – гастролював у США, Канаді та багатьох країнах Європи, брав участь у міжнародних конкурсах та фестивалях, першим втілював у життя твори багатьох українських та закордонних композиторів.

Диригент концерту — Роман Кресленко. Художня керівниця оркестру — Діана Коваль. Художня керівниця хору — Ірина Кресленко.