Головна Культура Табір у Зіболках на Жовківщині відкрив свої двері для дітей

Табір у Зіболках на Жовківщині відкрив свої двері для дітей

467
0

Ось і настала довгоочікувана літня пора. В школах відгомонів останній дзвоник. І учні відправились на канікули. Тепер їх очікував чудово проведений час у дитячому центрі оздоровлення, відпочинку та туризму «Росинка», а також тепле сонечко, чудовий настрій.

Перші враження

14 червня соціальний табір у с. Зіболках відкрив свої двері для першої зміни дітей. Цей день став хвилюючим та водночас радісним як для хлопців та дівчат, так і для вихователів. Веселі та енергійні школярі, очікуючи загадкову ейфорію, щиро усміхалися та махали руками своїм майбутнім наставникам, які чекали їх прибуття.

Швидко та організовано відбувся розподіл у загони. Вечеря табору пройшла у теплій атмосфері. Діти так швидко знайшли спільну мову, що вже у перший вечір придумали кричалки для кухарів.

Ранок розпочався з позитивної руханки, яку упродовж 19 днів провадив Андрій Тростинський (фізичний керівник), де дітки остаточно прокидались, бадьорились, заряджалися позитивом на цілий день. Після вранішньої молитви та сніданку, усі працювали над іміджем свого загону: вигадували назву, девіз та кричалку, готували пісню, танець або розважальний номер для урочистої лінійки відкриття. А ще вихованці табору щоразу після тихої години разом із вихователями збиралися на загоновий збір, під час якого вони малювали плакати, спілкувалися, ставили різні вистави. Усім було весело у колі нових друзів.

Олімпійський день

Із першого дня у таборі проводилися змагання між загонами. Особливо вихованцям сподобався Олімпійський день.

Він був присвячений 120-річчю з дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету та з метою популяризації фізичної культури, спорту, олімпійського руху і пропаганди здорового способу життя в дитячому таборі.

Керівник табору Лука Павлюк разом із вихователями та гостями, а їх було чимало – і районне керівництво, і обласне, і провідний український санкар, учасник трьох зимових Олімпіад, стипедіант НОК України Андрій Кісьна урочистій лінійці побажали успіхів юним спортсменам, нагадавши ключовий олімпійський девіз: «Головне не перемога, а участь!».

Урочисте відкриття було проведено, як на справжніх Олімпійських іграх – внесено та запалено олімпійський вогонь та піднято олімпійський прапор. А далі відбувалися цікаві та захопливі естафети, конкурси, футбольний турнір, де кожна з командучасниць намагалася здобути перемогу. Азарт учасників передавався і вболівальникам, які вигуками та оплесками підбадьорювали друзів.

Змагання проходили між усіма загонами табору, учасники здобули чимало перемог. Юні спортсмени були нагороджені медалями та грамотами. Все сприяло гарному настрою, духу перемоги. Серед нас зростають майбутні олімпійці!

Щиро вдячні всім, хто завітав у «Росинку» на це свято, хто небайдужий до спорту, до здорового способу життя. Адже, здоров’я – найбільша людська цінність, яку, на жаль, багато людей починають цінувати та берегти, вже втративши частину цього скарбу.

Прощавай, «РосинкО»!  До нових зустрічей!

Ось і добігли до завершення захопливі й оригінальні дні росинкового табору першої зміни. Усім нам так не хочеться полишати цей мальовничий куточок Розточанського краю. Але наступного року ми знову повернемося сюди, щоправда, трішки дорослішими і менш пустотливими. Більш виваженими та розумнішими. Адже на один рік подорослішаємо!

Треба додати, що під час першої зміни оздоровилось та зарядилось енергією й позитивом майже 200 дітлахів. Ними опікувалися старший вихователь Олена Козак, методист Тетяна Штельмах, підмінний вихователь Світлана Гель, музичний керівник Ірина Сайко, культ-організатор Віталій Сайко, студенти-практиканти Бродівського педагогічного коледжу ім. М. Шашкевича та незмінний директор табору, добра душа Лука Павлюк.

Зоряна ГУМНИЦЬКА.