Головна Культура Львівщина у трійці лідерів за кількістю надісланих світлин на фотоконкурс «Вікі любить...

Львівщина у трійці лідерів за кількістю надісланих світлин на фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки»

205
0

За місяць, поки тривав найбільший у світі фотоконкурс памʼяток культурної спадщини, учасники завантажили майже 900 фотографій 375 пам’яток Львівщини. Таким чином наша область стала третьою в Україні за кількістю надісланих світлин.

Найбільше завантажень – з Харківської області, друге місце посіла – Одеська. Найменше світлин –  з областей, які перебувають під окупацією, або розташовані в зоні активних бойових дій.

За всю історію фотоконкурсу цьогоріч зображення 351 української пам’ятки завантажили вперше.

Загалом учасники з України подали на конкурс  майже 14 тисяч фоторобіт. Так, Україна зайняла четверте місце в рейтингу серед 40 країн-учасниць «Вікі любить пам’ятки». Перше місце посіла Німеччина: на її рахунку 29 тисяч зображень.

Наразі фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки» 2022 завершили. Невдовзі визначать переможців у кожній з конкурсних номінацій.

Нагадаємо, фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки» тривав упродовж жовтня. Взяти участь у ньому могли всі охочі. Але, з міркувань безпеки, на основні номінації можна було подати лише фотографії, зроблені в Україні до 23 лютого 2022 року включно. За словами організаторів, таке обмеження встановили, аби учасники не наражали себе на небезпеку, а конкурсні світлини не зображали сучасного стану памʼяток і не могли випадково розкрити інформацію, що може зашкодити національній безпеці.

Більше деталей за посиланням.

На фото: Церква святого Івана Хрестителя у Волосткові, Палац Едерів у Смереківці. Автор Myrko Galizien.