Головна Культура «Любити свій край — значить усе любити, у чім його святе ім’я...

«Любити свій край — значить усе любити, у чім його святе ім’я живе»

735
0

Глинськ — це село, яке має давню історію і багато знаменитих уродженців. Коли гортаєш сторінки історії, не перестаєш захоплюватися подіями, фактами, життєписами людей. І бібліотека у Глинську має теж давню історію…

Сьогодні бібліотека є одним із осередків культурного життя села. Вже двадцять один рік завідувачем Глинської бібліотеки-філії є Тетяна Савула, яка обслуговує дорослих читачів та читачів юнацького віку. З усіма вона знаходить спільну мову, для одних є добрим порадником, для інших — цікавим співбесідником, а назагал — енергійною і творчою людиною. Вона компетентно порадить, що почитати тому, хто має невизначений інтерес, допоможе знайти необхідні матеріали для навчання студентам і, звичайно, завжди веде цікаві бесіди з тими, хто приходить у бібліотеку не тільки почитати, а й просто поспілкуватися. Так, дуже часто любить відвідувати книгозбірню Дем’ян Сало, учень другого класу, та Олександра Кулинич, жителька вже поважного віку. До речі, пані Олександра вже по другому колу перечитує фонд бібліотеки-філії. У свій час до книгозбірні часто навідувалася і сьогоднішня очільниця району Надія Степанівна Щур. Найбільше цікавилася поезією класиків.

Маючи ще й неабиякий організаторський талант, Тетяна Богданівна проводить різноманітні масові заходи. Особливу увагу приділяє краєзнавчій роботі. На перший погляд це легка і доступна тема, але, одночасно, багатогранна.

Щорічно в Глинську проходять святкові дійства, в яких задіюються і Народний дім, і сільська рада, і школа, а також безпосередньо жителі під егідою умілого організатора завідувача бібліотеки-філії.

Глинська земля подарувала Жовківщині багато славних імен. Серед них — поети, митці, священнослужителі, кандидати наук, професори, очільники.

Так «цеглина до цеглини» збирає бібліотека відомості про земляків, які своїм життям, своєю роботою, творчістю збагачували рідну землю. На прикладах жертовності заради народу, патріотизму, творчості і дієвості виховує молоде покоління бібліотека-філія. Історія твориться щоденно, потрібно тільки її фіксувати. Цю роботу проводить і бібліотека, за це і користується повагою і шаною у читачів.

Зоряна ГУМНИЦЬКА.

На світлині: редактор КП «Редакція газети «Відродження» разом із завідувачем Тетяною Савулою гортають сторінки історії свого рідного села.