Головна Культура На Львівщині відбулося відкриття виставки “Великоднє диво”

На Львівщині відбулося відкриття виставки “Великоднє диво”

395
0

У музеї “Староскварявський іконостас XVI-XVIII ст.”, за ініціативи його працівників, при допомозі Львівського музею історії релігії, відбулося відкриття виставки “Великоднє диво”.

На виставці представлені роботи дітей – учасників великодніх майстер-класів, а також великодні писанки з усіх регіонів України 1980-х років та листівки кінця ХХ ст. з фондів Львівського музею історії релігії. У рамках презентаційного проекту “Позашкілля Жовківщини запрошує” вихованці гуртка “Художня кераміка” Жовківського центру творчості, який працює у Старій Скваряві, під керівництвом Софії Гук і Олени Подрез малювали писанки та виготовляли великодні сувеніри з глини, які представлені в музеї.

Справляє враження експозиція “Великодніх листівок”, виготовлена дітьми на майстер-класі під керівництвом художниць Оксани Гірняк і Катерини Назар. Зачаровують також дитячі ангелики, зроблені юними майстрами за участю народної майстрині з Трускавця Ірини Шевчик-Бердаль.
Юні учасники виставки отримали сувеніри від Жовківського центру творчості за творчість та наполегливість. Роботи, зроблені дитячими руками з паперу, тканини, стрічок, ниток чи глини, є чудовими подарунками до величного свята Воскресіння Христового. А також вони прикрашають музей і чекають відвідувачів.

ЗІРКИ – ДУШІ ЛЮДЕЙ
У народі кажуть: “Допоки пишуть писанки, доти буде світ.” У майстерні “Писанка мальована”, що працює у Жовківському центрі творчості в рамках презентаційного проекту “Позашкілля Жовківщини запрошує”, діти продовжують давні традиції писанкарства. Сьогодні керівник гуртка “Дивосвіт” Соломія Дмитрів ще раз пригадала юним писанкарям, що означають символи, які використовуються під час малювання писанок. Зірки символізують душі людей, а образ квітів більше пов’язаний із дітьми. Ось чому всі так люблять малювати квіти на своїх писанках. Писанки розмальовували також і вихованки гуртка “Краса і здоров’я” (кер. Мар’яна Скебська)

ЗАСЛУЖЕНА ПЕРЕМОГА
Вітаємо Мар’яну БРАНЕЦЬ, завідувача методичного відділу Жовківського центру творчості, з перемогою у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів “Джерело творчості”. Вона нагороджена дипломом ІІ ступеня у номінації “Методист художньо-естетичного напряму позашкільної освіти”.

Наш кореспондент.