Головна Культура На Львівщині представили книгу Андрія Козицького «Велика брехня»

На Львівщині представили книгу Андрія Козицького «Велика брехня»

171
0

У книзі автор висвітлив методи, наративи та динаміку заперечення Голодомору.

На Львівщині представили книгу «Велика брехня». Презентація відбулася 15 січня у дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка. На подію завітали дослідники, які вивчили деталі трагічного етапу в історії України.

Андрій Козицький розглянув історію заперечення Голодомору, висвітливши тему, яка залишається  важливою для нації. Книга аналізує різні методи та наративи, які застосовували для заперечення Голодомору, вивчає динаміку цього процесу та його вплив на українське суспільство. Автор висвітлює механізми, які використовували для викривлення правди та створення альтернативної реальності щодо Голодомору.

«Головним промотором кампанії заперечення Голодомору у 20 столітті було вище керівництво СРСР. У 21 столітті заперечення геноцидного характеру голоду 1932–1933 рр. в Україні стало важливою складовою політики пам’яті у Російській Федерації. На підставі політичної доцільності, очільники Радянського Союзу, а згодом і теперішньої Росії, вважали небезпечним для своєї влади розкриття правди про вчинений у 1932–1933 рр. Голодомор-геноцид. Тому вони пробували приховати її, чи підмінити сфабрикованими наративами. Кінцевою метою заперечення Голодомору мало стати повне витіснення з людської свідомості пам’яті про події 1932–1933 рр. в Україні. Ті, хто скоїв геноцид Українського народу, а також їхні політичні спадкоємці, намагалися створити таку ситуацію, коли не будуть потрібні навіть сфальшовані відповіді на запитання про Голодомор, бо їх ніхто не ставитиме», – зазначає  автор книги Андрій Козицький.

Участь в презентації книги взяли працівники Державного архіву Львівської області, Начальник відділу використання інформації документів Роман Белдовський, Головний спеціаліст організаційно-аналітичного відділу Мирослава Белдовська та Головний спеціаліст відділу формування НАФ та діловодства Володимир Зілінський.