Головна Культура По-особливому радісно, піднесено, незабутньо

По-особливому радісно, піднесено, незабутньо

383
0

Святкове дійство, приурочене 25-й річниці Незалежності України, в с. Волі-Висоцькій розпочалося св. Літургією у церкві св. Михаїла. Опісля о. Артемій відправив біля могили Борцям за волю України Панахиду за всіма полеглими. Сільський голова Анна Скіп привітала із святом, а учасники вокального колективу заспівали: «Ой, у лузі червона калина», «Троє браття з Прикарпаття», «Боже великий, єдиний». Анастасія і Діана Пелех, Марта Мокрик, Богдан Куликивець, Лілія Пенцак, Вікторія Рябець декламували вірші, також Іван Звір заспівав пісню про українського партизана.

Святкові фестини продовжилися відкриттям нового дитячого майданчика. Дитячий сміх, веселий гомін та щасливі обличчя батьків, запрошених гостей.

Дитинство… Кажуть, що це най-щасливіша пора нашого життя. Саме цьому прикладається багато зусиль, щоб наші діти росли веселими та здоровими. Затишна місцина тепер стала ще привабливішою завдяки дитячому сміху, який лунатиме впродовж усіх днів. І щасливі батьки, бабусі та дідусі матимуть можливість спокійно спостерігати за дітлахами поруч та бути спокійними за їхню безпеку. Адже маленькі хлопчики та дівчатка повинні зростати в атмосфері безмежної любові та турботи з боку батьків, суспільства.
За ініціативи сільського депутата Володимира Данилевича та активних жителів, а саме: Андрія Шретери, Парасковії Козакевич, Світлани Безстрашнікової дитяча мрія стала реальною. Алла Жук, заступник голови Жовківської  районної ради, побажала всім дітям і жителям мирного неба, успіхів у добрих справах. Священнослужитель о. Артемій освятив дитячий  майданчик, і гості, жителі та дітвора перерізали символічну стрічку.

Діти раділи і веселились, проявляючи хист у змаганнях, іграх і конкурсах, які для них підготувала і провела завідувач Народного дому Віра Подольська.

Звичайно, яке дитяче свято без казкового героя. І до дітей на свято завітала баба Яга, яка щедро роздавала їм морозиво. Ще довго на майданчику лунав дитячий сміх, діти бавились і раділи.

 Зоряна ГУМНИЦЬКА.