Головна Культура Письменниця із Жовкви претендує на Шевченківську премію

Письменниця із Жовкви претендує на Шевченківську премію

1284
0

Про це повідомляє Комітет з Національної премії. 17 січня ц.р. члени Комітету на засіданні за результатами таємного голосування відібрали твори, які братимуть участь у третьому турі конкурсу.

Книга поезій «Бабин Яр. Голосами» Маріанни Кіяновської  – серед списку творів, які братимуть участь у завершальному відборі Національної премії України імені Тараса Шевченка у номінації “Література”.

Третій тур конкурсу заплановано провести у другій декаді лютого.

Згідно даних з Вікіпендії Маріанна Кіяновська – українська поетеса, прозаїк, есеїст, перекладач, літературний критик та літературознавець. Член Національної спілки письменників України. Членкиня Українського ПЕН. З 2011 року є засновницею та директором незалежної літературної премії «Великий Їжак», якою відзначаються автори найкращих сучасних україномовних книжок для дітей. Основною метою цього визначного й безпрецедентного для України, українського дитячого письменництва, книговидавництва й літератури в цілому, проекту — є популяризація якісної друкованої книги серед дітей та підлітків й формування європейської читацької порядності та свідомості, серед засилля піратських копій та оцифровок, та передусім — піднесення культури читання серед молодих українців до належного та справедливого рівня ознаки престижу й високого соціального статусу.