Головна Культура Рідному Кобзареві присвячується…

Рідному Кобзареві присвячується…

582
0

У неділю в місті Дублянах розпочався творчий звіт колективів художньої самодіяльності Народних домів Жовківського району, приурочений 200-річчю від дня народження Т. Шевченка. Заходи  проходитимуть з 3 листопада 2013 по 2 березня 2014 р. за участю 71 НД району.

Першими звітували колективи НД міста Дублян,  сіл Малехова, Гряди і Ситихова. Найбільш насиченою було програма дублянців. Народний хор «Відродження» (керівник Наталія Федина)  виконав 5 творів, з них три на слова Тараса Шевченка. Дублянську школу мистецтв ім. Степана Турчака представляв хор «Канон» (керівник Анна Немерко).

Не залишив нікого байдужим виступ народного камерного оркестру (керівник Ігор Кадюк, диригент В. Литвиненко). Прикро, що ми мало слухаємо таку музику, адже вона торкається найпотаємніших струн душі і змушує думати про високе.

Не відстали зі своєю програмою учасники художньої самодіяльності НД села Малехова. Запам’ятався ансамбль народного танцю «Калиновий цвіт» (керівник С. Лєдєнцова). Цей колектив припав кожному до душі. Особливо майстерно була виконана хореографічна постановка «Рідному Кобзареві», а наймолодші учасники зачарували глядачів своїм «Вівчариком». Можуть малехівці пишатися і солісткою Христиною Демчишин та читцем Тетяною Кузьмич.

Читці Народного дому села Ситихова декламували вірші на слова Шевченка, читали їх ніжно, щиро, з душею. НД села Гряди представляли солісти та дует, наймолодшою учасницею творчого звіту була солістка Соломія Юрейко. Та незважаючи на вік, пісню «Україночка» вона виконала досить фахово.

Міський голова  Дублян та  методист Жовківського НД В. Постольон подякували керівникам закладів культури О. Пасірській (м. Дубляни), Н. Молочій (с. Малехів), А. Ващишин (с. Ситихів), Б. Брунець (с. Гряда) за організаційну роботу, учасникам –  за чудовий хоровий спів, танці, декламації, солоспіви. Побажали усім здоров’я, добра, родинного затишку, нових творчих здобутків.

Звіт, що стартував у Дублянах, вкотре доводить – українці  талановиті, духовно багаті, і з таким народом Україні – бути!

Євген Вегера