Головна Культура Комунікації без кордонів – у Трускавці презентували унікальне Дерево миру

Комунікації без кордонів – у Трускавці презентували унікальне Дерево миру

258
0

Осередок миру, інноваційний простір та засіб комунікації – такий задум ініціаторів створення Дерева миру, яке урочисто відкрили у Трускавці.

Його технологічні можливості дозволять людям з різних міст та країн спілкуватись, висловлювати власну думку, черпати достовірну інформацію, не відчуваючи кордонів.

«Його місія унікальна – допомагати всім людям підтримувати цінності демократії та свободи, щоб правда про українські реалії пронизувала інформаційні простори без перешкод. А курортний Трускавець став першим містом у цьому проєкті, який передбачає відкриття Дерев миру в усьому світі», – кажуть організатори.

Міський голова Трускавця Андрій Кульчинський зауважив: «На 73 день війни кожен з нас відчуває втому, але все-таки нам потрібно давати світові розуміння того, що ми не тільки хороші вояки, але ми й за мир. Бо ми хочемо жити мирно, з тими сусідами, які нас поважають і шанують, але завжди готові дати відсіч своїм ворогам. Тому люди, які цінують мир, завжди готові до війни. Дай Боже, що усі ці Дерева, які будуть виростати на всій території України й за її межами, насправді допомагали втримувати мир на нашій землі», – зазначив Андрій Кульчинський.

Після урочистостей гості перейшли до музею Михайла Біласа, щоб разом з дітьми з сімей вимушених переселенців висадити дерева сакури й започаткували символічний сад миру. Продовжилось свято благодійним концертом, пожертви з якого скерують на підтримку українських захисників.