Головна Культура З Україною в серці в Україні живу

З Україною в серці в Україні живу

437
0

Деб ти не жив, у селі чи у місті, — ти знаєш, твоя Батьківщина — велика й прекрасна. Наша любов світить Україні крізь морок віків і темінь неволі, як усмішка дитини, що одного дня усміхнеться до сонця крізь сльози. Наша любов у піснях, і кожна пісня у тому хорі — про Україну. Наша любов — це віра, що передається з роду в рід, — незнищенна, як неопалима купина. Для кожного з нас ця любов бере початок з маленької батьківщини, звідки почалися перші кроки.

Як кажуть, кожному птаху своє небо миле. Для жителів Нагірців таким небом є рідне село, вітцівська земля. Важливо й те, що в Нагірцях проживають люди, які люблять працю і працюють багато, щоб дати своїм дітям добру освіту, фах та життєві дороговкази. Вміють вони і відпочивати, і весело святкувати. Жителі села чисельно зібралися в центрі села на святкування Дня Незалежності.

Урочистим виконанням Гімну України у виконанні вокального колективу зі Сопошина відкривається свято.

Звучать слова ведучих:

Якось засяють шляхи золоті

За небокраї, в безмежні долини.

В душу впаде, наче вперше в житті:

Ти народився в Україні!

Споконвічна — рідна земля.

Незалежна — держава моя.

Вічна і завжди єдина

Ненька моя — Україна…

Віршовані рядки переплітаються з піснями про Україну у виконанні Віри Ломаги й Анастасії Андронатій. З піднесенням промовляють поетичні слова наймолодші учасники свята:

Виростайте і живіть

Для добра і слави,

Як святиню бережіть

Символи держави.

В них історія століть,

Небо, степ широкий…

Золотий тризуб любіть,

Прапор синьо-жовтий.

Захоплення і тривалі оплески глядачів викликав виступ чоловічого колективу зі Сопошина. Його учасник — уродженець Нагірців Михайло Ях — привітав односельчан зі святом, закликав не забувати Героїв Небесної Сотні, всіх тих, хто віддає своє життя і здоров’я за Україну.

Зворушливо, мелодійно линуть українські пісні у виконанні сестр Оксани Клепач і Лідії Чубай. Зачаровані співом глядачі довго не відпускають виконавців зі сцени, дякують.

Висловлюємо вдячність меценатам свята — місцевим підприємцям Ярославі Вусач, Ользі і Марії Недовіз за матеріальну підтримку, депутату районної ради Ірині Кіянці за подаровані для бібліотеки с. Зіболок книги.

Галина СТРУК, бібліотекар сіл Зіболки і Нагірці.