Головна Культура Відбулася творча зустріч письменників Львова і Жовківщини з жителями села Деревня

Відбулася творча зустріч письменників Львова і Жовківщини з жителями села Деревня

475
0

Минулої неділі в Народному домі та  музеї о. Маркіяна Шашкевича в Деревні відбулася творча зустріч письменників Львова і Жовківщини з жителями села в рамках відзначення 202-ї річниці від дня народження о. Маркіяна Шашкевича та з нагоди відзначення Дня української писемності і мови.

На літературний вечір приїхала керів-ник Департаменту культури Львівської обласної адміністрації Мирослава Гамкало, директор музею «Русалка Дністрова» Галина Корнєєва, член Шашкевицької комісії, організатор створення музею в селі Ірина Дутковська, з роду Крущинських, науковець Феодосій Стеблій, письменники Лубківський, Марія Людкевич, Йосип Марухняк.

Із Жовківщини прибули: головний спеціаліст відділу культури і туризму, Президент благодійної організації творчих та активних жовківчан «Розточани» Галина Фесюк, а також письменники Стефанія Кулієвич, Єва Кресало (Федюра), молода поетка , бібліотекар Ірина Сайко та поети Ірина Стобельська (Волинь), Ярослав Петришин (Львів).

У заході взяли участь священик  о. Богдан Горинецький, директор школи Андрій Майдан, голова сільської ради Володимир Свирид, вокальний ансамбль Народного дому Деревні, учні Деревнянської школи.

Після цікавої екскурсії, у Народному домі відбувся літературно-мистецький вечір. Присутні переглянули виставу Костянтини Малицької «Русалка Дністрова», почули та побачили пісенний вернісаж у виконанні ансамблю, низку віршованих творів, які виконали учні місцевої школи.

Цікаву зустріч підготувала Мирослава Мандрик спільно із заступником директора з виховної роботи Оксаною Шиян за сприяння підприємців Івана Білаша, Марії Сагали, Романа Небожока, Зоряни Домальчук і Романа Брика

Наш кореспондент.