Головна Культура У Львові відбулося урочисте відкриття Етнофестивалю гостинності

У Львові відбулося урочисте відкриття Етнофестивалю гостинності

368
0

Величне дійство інструментальної музики — ІІІ Етнофестиваль гостинності

Саме у День матері на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку в м. Львові відбулося урочисте відкриття ІІІ Етнофестивалю гостинності. Віртуозна музична акція ознайомила глядачів з українським традиційним народним мистецтвом, але й дала змогу насолодитися багатозвучним розмаїттям пісень, захоплюючими ритмами танцю. Фестиваль покликаний відроджувати та популяризувати народні звичаї і традиції та активізувати культурно-мистецьке життя краю.

«Пам’ятаймо слова Кобзаря «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине… От де, люде, наша слава, Слава України!» Ми повинні відстоювати свою мову, свою віру, нашу пісню», — наголосив під час вітального слова голова Львівської ОДА Олег Синютка. Окрім того, очільник області вручив державні нагороди видатним мешканцям Львівщини.

Етнофестиваль гостинності започаткований у 2017 році. Цьогоріч він був більш яскравим та насиченим. Впродовж дев’ятнадцяти тижнів щонеділі він даруватиме мешканцям різних районів неповторні враження, гарний настрій, можливість поспілкуватися, насолодитися мистецькими барвами української пісні.

Завдячуючи департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА в особі Мирослави Туркало, яка запросила два колективи з Жовківщини взяти участь у мистецькій акції — наші віртуози гідно представили район. Чудовий ансамбль скрипалів під умілим керівництвом Ірини Нестерович-Хмельнюк (на світлині внизу) вкотре продемонстрував неперевершеність та талановитість жовківської школи мистецтв, а сімейний народний ансамбль «Кожушки» — беззаперечно, гордість району. (на світлині з в. о. кер. відділу культури і туризму Х. Перегон).

Зоряна КРЕХОВЕЦЬ