Головна Культура У Львівській опері стартував ІІІ Благодійний Всеукраїнський хореографічний фестиваль-конкурс на підтримку ЗСУ

У Львівській опері стартував ІІІ Благодійний Всеукраїнський хореографічний фестиваль-конкурс на підтримку ЗСУ

172
0

Під час двох попередніх фестивалів для підтримки захисників і захисниць України вдалося зібрати понад 200 тис грн.

Сьогодні у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької стартував ІІІ Благодійний Всеукраїнський фестиваль народної, класичної, сучасної та бальної хореографії.

Участь у заході сьогодні беруть 130 хореографічних колективів (понад 2 тисячі учасників) з Львівщини, Закарпаття, Тернопільщини та Івано-Франківщини, які на сцені Львівської опери сьогодні представляють свої танцювальні номери.

Перший благодійний фестиваль-конкурс відбувся 1-2 жовтня у Народному домі с. Сокільники. Під час проведення зібрали 143 тис грн, за які для військовослужбовців ЗСУ придбали 2 тепловізори та пальне. Другий благодійний фестиваль-конкурс відбувся 19 листопада у м. Моршині, під час проведення зібрали 60 тис грн. Сьогоднішній ІІІ фестиваль є заключним у цьому році.

Зазначимо, що з початком повномасштабної російсько-української війни Львівське обласне відділення Національної хореографічної спілки України (Спілка) ініціювало проєкт «Для тебе, воїне!», у межах якого запланували провести три хореографічні фестивалі, а донати учасників фестивалю скерувати для ЗСУ.

Для реалізації проєкту з обласного бюджету виділили 79,5 тис грн.

За вагомий внесок у розвиток хореографічного мистецтва Львівщини та підтримку армії начальник відділу мистецтв та розвитку культури департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Василь Гладкий та керівник Львівського обласного відділення Національної хореографічної спілки України Побєда Харісов вручили учасникам проєкту подарунки від обласного відділення Спілки.

Профільний заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, подякував Побєді Харісову за організацію проєкту.

«Проєкт «Для тебе, воїне!», у межах якого організували три хореографічні фестивалі, поєднав дві чи ненайважливіші у воєнний час складові: допомогу захисникам і захисницям та популяризацію української культури і мистецтва загалом. Наша культура – це також наша зброя, наші ідентичність та історія. Завдяки такому проєкту його учасники, діти та молодь, вже в юному віці долучилися до підтримки Збройних Сил», – зазначив Іван Собко.