Головна Культура У Львівській Опері вручили відзнаки “Вдячне серце” героям журналістських сюжетів, які допомагають...

У Львівській Опері вручили відзнаки “Вдячне серце” героям журналістських сюжетів, які допомагають наблизити перемогу

58
0

Вечір вдячності «Дякуємо!» організували журналісти телеканалу «Перший Західний» і «Радіо Перше» у День телебачення та радіомовлення, 16 листопада.

Благодійний захід відбувся у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. Учасниками заходу стали українські військовослужбовці, які зазнали поранень під час війни, учні Ліцею імені Героїв Крут та Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

На сцену запросили героїв телевізійних сюжетів «Першого Західного», які своєю діяльністю допомагають наблизити перемогу над агресором.

Школяр і співак Юрій Напора зібрав 3 мільйони гривень на потреби військових. Пенсіонер Володимир Благута щомісяця передає на потреби армії частину пенсії. Марія Бриксіна з 2014 щодня плете маскувальні сітки. Полковник і почесний донор Тарас Грень регулярно здає кров, аби допомогти пораненим військовим.

Телевізійники вручили пам’ятну відзнаку сину загиблого військовослужбовця і режисера «Першого Західного» Василя Яворського Назару Яворському.

“Вдячне серце” отримала Валентина Матвіїв, мама журналіста, офіцера ЗСУ, Героя України Тараса Матвіїва, який загинув, рятуючи своїх побратимів.

Розповіли журналісти телеканалу про вдову загиблого воїна Володимира Деркача Надію Деркач, яка із синами передала півтора мільйона гривень на купівлю дронів.

Про сумні моменти військового життя розповів настоятель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла Тарас Михальчук. У цьому храмі прощаються з загиблими захисниками Львівщини. Тут також організовують благодійні заходи на потреби ЗСУ, звідси їде допомога на фронт. До Гарнізонного храму ідуть військові, які хочуть обвінчатися та охрестити дітей.

Про ініціативу пошиття бронежилетів для військових на фронті й для евакуйованих дітей розповів Кирил Новіков з Львівського Оборонного кластера, а про реабілітацію важкопоранених воїнів – реабілітологиня Роксоляна Шміло.

Під час вечора в Опері виступили військовий оркестр Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного, Зіновій Карача та FIJI Band, Дует «Ріка Життя», Соломія Чубай, SHUMEI. Завершили концертну програму виступи народних артистів України Тараса Петриненка і Тетяна Горобець.

Наприкінці заходу підбили підсумки ініціативи Волонтерського фонду “Ейпріл”. За вечір вдалося зібрати майже 90 тисяч гривень, які підуть на закупівлю дронів.